Skär bort roten på vitkålen skär ner huvudet i små tärningar. Lägg färs i en bunke och rör ihop med soja, anjovis,ägg grädde, buljong, sirap och kryddpeppar
Den här sortens enkla recept är verkligen pasta när den ärsombäst. Jag gav genast rätten etiketten Fredagsmat, för det härär verkligen den sorts mat som passar att slänga ihop en fredagskväl, men ett glas vin i ena handen och blicken inställd på helg
Lax med prosciutto och örtlinser åt vi igår och detta är verkligen snabbmat. Gör såhär. När linserna kokat klart så blandar du i spenat och färska örter
Det är ett färdigmarinerat kött som jag stekte precis på samma sätt som jag gjorde med kalventrecoten, alltså att bryna det och sedan steka klart det i ugnen
Jag kommer ihåg hur överlycklig jag blev som barn när mamma hade lagat persiljejärpar. Syrran tyckte också om persiljejärpar, har jag för mig, men hon fullkomligt älskade gräddsås med potatis
Rullade sedan blandningen till små bollar som jag stekte på medelvärme. I ungefär två-tre veckors tid har jag längtat efter stuvade makaroner och köttbullar
Krämig pasta när den ärsombäst. Däremot så äter vi ganska ofta mat som går snabbt att göra. Vi äter inte mycket snabbmat om man med snabbmat menar mat från snabbmatskedjor eller färdigrätter från frysdisken
Jag vet inte men jag tror inte det finns mycket somär godare i alla fall. Nackdelen med hembakat är att det är ju inte lika gott dagarna efter, möjligen dagen efter men sen blir det väl torrt
Det är så bra med hemmagjord pizza för det första så blir det precis som man vill och för det andra lägger man på allt man tycker är gott eller det man har hemma
Det är så här jag tycker maten ärsom godast och får på köpet ett lågt GI. (Limen får en härlig söt smak när den grillas) Topparna kan du använda och pressa saften ur till salladen eller såsen
När fisken kommit fram till ”lekplatsen” kallas den för Skrei och ärsom allra bäst. Så framöver kommer jag rikta in mig och bloggen mer åt det hållet och verkligen botanisera bland allt härligtsom finns här runt omkring oss i både skog, mark, sjö och hav
Man är ju aldrig så kritisk somnär det kommer till sin egen mat, men idag vill jag bara överösa mig själv med komplimanger över hur jäkla gott det blev
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.