Och så ner medrucolan. Fräs fläsk och vitlök, i med chilin. Så vad gör man med en massa rucula. Det är inte mycket som lever i trädgårdslandet förutom rucolan
Ta upp pastan med en pastatång och lägg över potatis och haricot vertes. Nu när medelhavsvärmen nått ända till Norrland så är det trevligt med en god, italiensk pastarätt, famförallt när man börjar bli trött på grillat kött
½ paket Fettuccine från Barilla. Årets i särklass godaste vegetariska pastarätt som dessutom är snabb och billig att slänga ihop, avnjuts med vitlöksbröd och ett gott glas vin
Börja med att koka upp vatten och häll det över fettuccinenoch låt den stå. Har fått höra det ett antal gånger nu och senast idag av en vän på gymmet, hon tyckte att jag hade för invecklade recept med för många ingredienser
Blanda med lätt hand samman svärdfisken, kryddblandningen ochfettuccineoch servera i djupa skålar. Lägg fettuccinin i en kasstrull med kokande vatten och koka al dente
Ta bort de grövsta stjälkarna från rucolan eller spenaten, bryt dem i lagom stora bitar, skölj i rikligt med kallt vatten, låt dem rinna av och torka på en kökshandduk
Fläskfilé med gorgonzola och färsk fettuccine. Tillaga fläskfilén och låt sedan puttra ihop med såsen. Jag skall vara ärlig med er, gorgonzola är verkligen ingen favorit
Servera äggakakan med kantarell- ochbaconfräsetoch sallad. Inspirerad av det lyckade försöket med min laktos- och glutenfria ostkaka häromsistens, fick jag för mig att göra en äggakaka med smaksatt Keso
Ringla över lite balsamicokräm och hyvla över rejält med parmesanost. Grilla köttet på en sida i taget medan glöden är ganska varm (se upp, olivoljan gör att det kan flamma upp)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.