Dela och skiva fänkål, men spara fänkålsdillen till garnering, Soutera alla grönsaker i oljan. Koka samtidigt pastavattnet med salt och koka pastan al dente
Häll i tomatsåsen, de passerade tomaterna och creme fraichen i stekpannan med den kvarvarande laxen. 1 burk creme fraiche saffran & tomat. 1 burk creme fraiche saffran & tomat
Vill man använda burktomater så är det bäst med konserverade småtomater, typ cocktailtomater. Det är alltid ett bra tecken när kockarna gormar på italienska från köket och den här Fruttidimare var grym
Min pizza blev fruttidimare med mycket vitlök, musslor, räkor och färska tomater, min man fick en med salami, färska örter och båda med min hemodlada, torkad tabasco som gjorde pizzan både god, stark och vacker
500 g valfria skaldjur t ex stora räkor, pilgrimsmusslor, calamares, räkor, blåmusslor, hummer, krabba. 1500 g valfria skaldjur t ex stora räkor, pilgrimsmusslor, calamares, räkor, blåmusslor, hummer, krabba 500 g spaghetti 3 gula lökar 3 klyfta vitlök 2 dl vitt vin 0,5 förp saffran 0,5 krm cayennepeppar 0,75 dl olivolja 1,2 kg tomat, skalade och urgröpta, eller 6 deciliter italiensk tomatsås på burk 8 sardellfiléer 1 tsk kapris 1 citron 1 apelsin färska örter (basilika, dragon, persilja) svartpepparOm färska tomater används, koka upp en stor kastrull med vatten
Häll i ost och créme fraiche och låt såsen bli varm så osten smälter. Jag hade visserligen inga riktiga blåmusslor eller stora räkor och jag fundilerade lite på om en italienare någonsin har sett en crabfishpinne, men tomatsåsen blev väldigt bra och färsk pasta höjer alltid en rätt avsevärt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.