11 st
zucchiniSätt ugnen på 225°C.Lägg laxfiléerna (tinade) med skinnsidan ner i en ugnsform. Lägg dem gärna tätt så blir det lätt att breda på fetaoströran och mer plats för zucchinin.Salta ordentligt på laxen. (Tar du mindre salt på laxen kan du ta lite salt i fetaoströran.) 500 g (4 st bitar) laxfilé 1 tsk salt Laxfilébitar, saltade. Gör fetaoströran: Smula fetaost i en bunke. Tillsätt timjan, vitpeppar och turkisk yoghurt. Blanda till en jämn röra. 200 g fetaost 1 tsk timjan 1 krm vitpeppar 1 dl turkisk yoghurt Smulad fetaost, timjan, peppar, yoghurt. Fetaoströra. Bred fetaoströran över laxfilébitarna. Laxfilébitar med fetaoströra. Ställ in i mitten av ugnen i 225°C i ca 15-25 minuter. (Om laxfiléerna ligger tätt så tar det närmare 25 än 15 minuter.) Strimla under tiden zucchinin. Ta ut laxen ur ugnen och lägg zucchinistrimlorna vid sidan av laxbitarna så att de får steka med de sista 5-15 minuterna. Rätten är klar när fetaosten börjar få lite färg och laxen är genomstekt. Servera direkt. 1 st zucchini In i ugnen. Strimlad zucchini. In i ugnen igen. Fetaostlaxen klar att servera.
Ingredienser Portioner. 4 900 g fast potatis 2 morötter 1/2 purjolök 1 röd paprika 360 g räkor i lake 1 msk olja 1 dl vitt matlagningsvin 1 msk majsstärkelse 2 dl spad från räkorna 2 dl vispgrädde 2 portionsbitar lax (à 140 g) salt cayennepeppar 1 ask färsk dill (à 20 g) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Goda laxbiffar. God eftermiddag. Den här veckan har varit rätt intensiv så jag har inte hunnit blogga och den började i måndags med ösregn hela dagen vilket inte var så kul eftersom vi ändå var tvugna att gå ut på en promenad till en lekpark för att Felicia inte skulle börja klättra på väggarna här hemma
Ingredienser Portioner. 4 900 g potatis Citronsås 1 citron 2 dl crème fraiche salt peppar 150 g sockerärtor Spätta 800 g rödspätta 1 msk smör eller olja 1/2 ask ärtskott (à 100 g) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.