En variant på de fetaostfyllda biffarna men denna gång som köttbullar med bulgur till. Blanda ihop färsen med allt utom fetaosten och låt den stå och dra sig i några timmar
Nu är jag dock tillbaka för att bjuda er på ett vardagsvänligt recept på färsbiffar. Jag hoppas att ni haft både en bra jul och en bra start på det nya året, för mycket har hunnit hända sedan jag sist delade med mig av något recept här på bloggen
Det känns som om jag bara har jobbat och sovit, jag har inte ens hunnit med ett träningspass. Jag ska försöka att pigga upp mig med lite träning, promenader, god mat och lite film också
Gör ett djupt snitt längs med filén. Blanda fetaosten med hackade marinerade tomater och lite yoghurt. Lägg en sträng med fetaoströran i mitten på filén och kläm sedan ihop den
Skär osten i små bitar och blanda med färsen. 5 st gurka 2 dl grekisk yoghurt 1 st vitlöksklyfta salt peppar 1 msk olivolja Servera med. Forma färsen till 6–8 biffar och stek dem i en stekpanna med smör, ca 5 minuter per sida, tills de är klara. 1Servera med klyftpotatis, och en sallad med tomater, oliver och rödlök
Blanda färsen med ägg, salt, peppar, pressad vitlök. Stek i medelvarm panna med smör. Mosa fetaost och blanda med de strimlade tomaterna, lite svartpeppar och timjan, för att det ska hålla ihop tillsätt lite "tomatolja" + olja och fördela på 6 av biffarna, men lägg inte ostblandningen enda ut i kanten. Täck över ostblandningen med de 6 biffar som återstår och tryck till i kanterna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.