En av våra middagar förra helgen var fetaostfylldkycklingfilé inlindad i bacon med balsamicosås. Till fyra portioner600 g kycklingfilé8 skivor bacon8 små bitar fetaost1 krm svartpeppar2 dl grädde2 msk balsamvinäger1 msk konc kycklingfondDela varje kycklingfilé i två delar om de är stora. 600 g kycklingfilé
3-4 kycklingfiléer. Börja med att skära ett snitt i kycklingen och kläm in en stor bit ädelost. Krydda med salt, kycklingkrydda och paprikapulver och linda sedan in varje kyckling i bacon
En lite festligare variant med kycklingfilé är detta, den är både lättlagad och god. Gör ett djupt snitt i varje kycklingfilé, fyll snittet med fetaost och basilikablad, håll ihop filén med en tandpetare
2 st kycklingfiléer1 pkt bacon1 dl soltorkade tomater1/2 pkt fetaost1 dl oliverDela kycklingfiléerna så det blir som en över -och en underdel (skär ej igenom)Hacka soltorkade tomaterna, oliverna och smula sönder fetaostenLägg emellan filésidorna, salta o peppraLinda baconskivorna runt filéen och fäst den sista tampen med en tandpetareBryn filéerna i panna så de får färgStäll in i ugnen i ca 17 minKLART. 2 st kycklingfiléer
Baconinlindad och fylld kycklingfilé med råstekt sötpotatis. Skär ett snitt i varje kycklingfilé. Linda två skivor bacon runt varje kycklingfilé för att hålla fyllningen på plats
Dela kycklingfiléerna på mitten och vik ut delarna. Lägg sedan kycklingfiléerna i en ugnsfast form. 2 kycklingfiléer1 pkt fetaost3 msk pesto1 pkt bacon (ca 8 skivor)1 pkt krossade tomater (500 gr)3 msk tomatpuré2 små charlottenlökar2 vitlöksklyftorsalt o peppar2 tandpetare för att fästa ihop baconetTomatsåsFinhacka charlottenlöken och vitlöken. 2 kycklingfiléer
Skär upp kycklingfiléerna så att du kan fylla dem. Kycklingfiléer kan vara lite olika i storlek. 1. Sås. Finhacka bitarna av syltat ingefära och pressa vitlöken
Lägg frysta kycklingfiléer i marinaden på kvällen och låt de tina och marineras i kylen till dagen därpå så är det bara att stoppa de i ugnen när man kommer hem från jobbet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.