Paj är något vi plötsligt gör oftare än normalt här i köket, man kan nästan säga att vi kommit in i någon form av pajstim, men det finns ju så många olika varianter och goda fyllningar att testa
Ingredienser Portioner. 8 1 rulle kyld pajdeg (à 250 g) 3 ägg 250 g ricottaost 3 dl riven lagrad ost (t ex Västerbottensost) 1 tsk torkad timjan 1 riven vitlöksklyfta 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 2 stora morötter (gärna i olika färger) 2 små zucchini (à ca 250 g) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Idag blev det en grönsakspaj där pajdegen var gjord på bovetemjöl och rismjöl. Det är så kul att mixtra med recept och när jag sen lyckas hitta något som både smakar gott och ser gott ut
Idag fick jag en sådan längtan efter paj, så kvällens middag bestod av en krämig matpaj innehållande bland annat rivna morötter, färsk broccoli och italiensk vitlökssalami
Sparar både tid och pengar att inte åka hela vägen fram och tillbaka till stan två dar, plus att jag får sovmorgon förstås och kan hjälpa Johan lite med bokföringen i övermorgon, eftersom jag säkert blir helt klar med skoluppgiften på några timmar imorgon förmiddag
Färsbiffar fyllda med fetaost är väl gammal skåpmat egentligen, men att jag gärna gör det om och om igen beror ju på att det blir så himla gott och saftigt
Vi har experimenterat med probiotika för att göra vegansk yoghurt och ost. Ett gäng rödbetor och gulbetorOlivoljaRosmarinTimjanHavsaltSkala och skär betorna i klyftor
Skölj potatisen noggrant och dela den i klyftor. Olja en långpanna, lägg i potatisen och salta. Klyfta tomaterna och löken och lägg det tillsammans med potatisen i långpannan och rör om försiktigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.