Perfekt att förberedaför dej som känner för att bjuda hem någon på middag, ett gott mos eller pressade potatisar passar fint till och suger upp den goda såsen extra bra
Så jag babblar inte på om ditt och datt för jag och min äldsta Annie ska iväg på teater. Idag tänkte jag dela med mig av ett favvorecept här hemma, sötsur kycklingpå en blinkning
Koka riset enligt förpackningen. Skär kycklingen i bitar och stek den. 1 förp champinjoner, färska, 200 g. 1 förp bambuskott, 200 g. 4 kycklingfiléer. 1 förp champinjoner, färska, 200 g 1 förp bambuskott, 200 g 4 kycklingfiléer 1 hönsbuljongtärning 2 msk mango chutney sweet 2 tsk sweet chili sås 2 dl vatten 0,5 dl apelsinjuice 100 g ananas i bitar 100 g cashewnötter 1 paprika, röd, i bitar 1 paprika, grön, i bitar 1 msk ketchup 1 krm salt 1 krm cayennepeppar maizena, ev
-) Idag var mina föräldrar här och jag bestämde mig för att köra helgrekiskt mat rakt igenom. Det blev souvlaki påkyckling, basilikamajonäs, tomat- och fetaostsallad och bakad potatis på grillen med örtsmör
Lägg påkycklingfilén och smula över osten. Krydda kycklingen och bryn på båda sidor i 1 msk matfett så att den får fin färg. Häll på grädden och baka i 20 minuter. 4 st kycklingfiléer
1soltorkade, marinerade tomater, ca 60 g. 1, kallskuret, stekt kött eller kyckling. 18 bitar Ingredienser 1 kg mjölig potatis 1 dl soltorkade, marinerade tomater, ca 60 g 1 pkt djupfrysta provensalska örtkryddor, ca 35 g 1,5 tsk salt 1 krm svartpeppar 3 ägg 2,5 dl mellangrädde Tillbehör , kallskuret, stekt kött eller kycklingPotatiskaka – gör så här. Sätt ugnen på 200°. Klipp en rundel smörpapper och lägg i botten på en rund form med löstagbar kant (24 cm i diameter)
O inte hjälper det att man ligger i sängen med telefonen i handen o söker på instagram efter just chinamat för att bli ännu mer lockad av alla bilder som lagts upp
Fläskkotletter på italienskt vis – gör så här. Bryn kotletterna i olivolja och smör ca 1-2 min på varje sida. Häll över matlagningsgrädden, lägg på lock och bräsera (småkoka) ca 5 min
Stek i olivolja i en stekpanna på medelhög värme. I dag lagade jag kyckling med mangosås. Receptet föreslår råris, men jag valde svart ris som jag tycker har en godare, nötig smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.