Det blir väldigt festligt men med lite ansträngning. Receptet på grönkålspurén publicerades igår i eget inlägg (du kan även söka i sökrutan uppe till höger)
Stekt hälleflundra påsparrisbäddmed matvete, smörslungade morötter och en vitvin-sås. Börja med att putsa och torka av fiskbitarna du köpt hos din lokala fiskhandlare, strö lite salt och svartpeppar över fisken och låt den vila på köksbänken i någon minut
Skär ett snitt överst på varje köttbit och tryck ner en rejäl bit chèvreost. Servera köttbitarna stående på varma tallrikar tillsammans med råstekt festpotatis länk, tomathalvor och fänkål
Stek på mediumvärme tills äggvitan har stannat. Frukost- eller lunchtips. Stekt ägg med grönsaker. Busenkelt, och väldigt mycket godare än bara stekt ägg
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Ställ kastrullen på låg temperatur. Salta och peppra fisk och musslor och en skvätt citron på fisken. Lägg upp på tallrik 4 sparrisar, 2 morötter, lägg fisken ovanpå sparrisen och pilgrimsmusslorna intill, klicka hollandaisesås på fisken och på sparrisen
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.