Vänd ner créme fraiche och fördela smeten i muffinsformar (helst placerade i en muffinsplåt). Är den torr istället för kladdig efter att ha stuckits i mitten av muffinsen är dem klara
Blanda alla torra ingredienser till chokladmuffinsen i en bunke. Lägg åtta stycken muffinsformar i en muffinsplåt (alternativt använd dubbla formar) och häll i smeten
Chokladmuffins. Blanda alla torra ingredienser till chokladmuffinsen i en bunke. När chokladmuffinsen svalnat brer eller spritsar du på glasyren ovanpå muffinsen (gör gärna extra glasyr om du spritsar, då detta kräver extra mycket glasyr)
Vi bjöd på hamburgare till lunch (bilder kommer snart) och sen en Devil'sfood cake till kaffet och den här kakan blev riktigt god om än lite mäktig med all glasyren (skulle jag göra den igen skulle jag nog minska på glasyren)
Grädda i 45 - 50 minuter. Ugn 175 grader. Blanda kakao och kaffe. Rör socker och smör poröst. Tillsätt äggen ett i sänder och rör om väl efter varje ägg
Igår var en urmysig kväll med Mia och Kristin. Vi frossade i den här fantastiska chokladkakan. 200 g smör3 dl ljust muscovadosocker1 dl ljus sirap4 st ägg3 dl mjölk5 dl mjöl1
I nåt skede bongade jag den här Devil'sfood cake och tyckte det så smarrigt ut. Grädda i formar med 20-22 cm i diameter ugnen på 175 grader i 15-20 minuter. -) 90 g mörk choklad. 20-22 cm i diameter. 15-20 minuter
En av tårtorna blev denna chokladtårta inspirerad av den amerikanska kakan Devil'sfood cake. 30 g mörk choklad av fin kvalitet (jag använde mig av 70%-ig choklad). Häll ner smeten i två väl smorda bakformar, 20-24 cm. 100 g mörk kvalitetschoklad (jag använde 70%-ig choklad). 30 g mörk choklad av fin kvalitet (jag använde mig av 70%-ig choklad). 100 g mörk kvalitetschoklad (jag använde 70%-ig choklad)
ChokladmuffinsSmält smöret. Blanda alla torra ingredienser till chokladmuffinsen i en bunke. När chokladmuffinsen svalnat brer eller spritsar du på glasyren ovanpå muffinsen (gör gärna extra glasyr om du spritsar, då detta kräver extra mycket glasyr)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.