över pärlsocker eller flagad mandel. Ja, nu är det i alla fall rätt tid att äta semlor. Riv mandelmassan och blanda den med grädde, vaniljsocker och lite inkråm från de bullar som ska bli semlor
Testa solrosfrömassa istället eller byt ut mot danskarnas och norrmännens fyllning. Skär margarinet i bitar och rör ner mjöl och margarin (Hemligheten med riktigt saftiga fastlagsbullar är att inte smälta margarinet)
Låt svalna innan du bygger dina semlor. Semlor. Sikta sedan i mjölet lite i taget, tills den känns kladdig men lossar från sidorna, arbeta degen i hushållsmaskin eller för hand i 5 minuter
mandelmassa eller sylt kan vara så. I ”Prinsessornas nya kokbok” av Jenny Åkerström finns ett recept på semlor, och där ska de fyllas med mandelmassa, men personligen tycker jag om sylt i mina semlor
Kanske lite i senaste laget, eller vad säger ni. SemlorIngredienser50 g osaltat smör4 ägg4 msk sukrin melis1 knivsudd stevia1 dl vispgrädde1/2 dl kokosnötsmjöl4 msk fiberhusk2 tsk bakpulver1 tsk mald kardemummaGör så härSmält smöret
Arbeta nu länge ihop degen så att den blir blank och fin, helst med en köksassistent (alltså inte en människa utan en liten maskin) eller degkrokar på en elvisp
De må inte vara den vackraste bilden, men de må vara en riktigt god semla. Åh jag har alltid drömt om att göra egna och nu äntligen gjorde vi slag i saken
Mjölk eller grädde. Vad passar inte bättre då än att baka egna vetebullar i helgen och göra semlor. Hur man sedan vill äta sin semla är ju väldigt individuellt, jag brukar gröpa ur så mycket av bullen som möjligt och blanda inkråmet med mandelmassa och lite grädde eller mjölk och ibland har jag i hackad mandel för att få en annan konsistens
Finns säkert mycket att säga om traditionernas varande eller ickevarande, men avhåller mig från det och tänkte istället serva er med recept på semlor och modernare varianter av desamma
så snälla maila mig eller lägg in en kommentar på ert favoritrecept. I förra veckan innan premiären för vår ONSDAGSPASTA, slängde jag ihop en liten aptitretare, som blev grymt goda
Vallmofrö eller riven ost. Ta upp degen och dela i två lika stora delar eller till bullar. Pensla de färdigjästa bröden med ägg och strö på ost eller frö
) Det är också gott att ha bär eller skivad frukt tillsammans med krämen mellan de båda lagren. Denna tårta hade vi både på midsommarafton och på Hugos kalas
Servera grädde eller vaniljsås till. Man kan byta ut ananasen mot päron eller persikor om man så vill. Häll i gjutjärnspannan eller i en tårtform, ca 22 cm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.