Det var faktiskt till viss del efter att jag igår tittade igenom bloggstatistiken och såg att folk hade börjat googla som galningar efter bra recept på lussebullar
Det är alltid lika spännande att ta en titt på bloggens statistik i slutet av året. Som ni märker är det främst bakningsrecept i listan, det beror förmodligen på att jag ofta delar mina bakningsrecept i bakningsgrupper på facebook
Med Folkets favorit i Årets kock, Fredrik Lagberg vid rodret och med fokus på svenska smaker äter du helt utan att överdriva osannolikt gott i den guld-gråa slottsmatsalen
Igår bakade jag årets första lussebullar och de blev jättegoda. Jag brukar hinna baka lussebullar 2-3 gånger under november-december och prova lite olika former men den här gången blev det klassiska lussebullar med russin i. Tryck ner russinen i bullarna och lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i 45 minuter till dubbel storlek. Sätt ugnen på 225 grader
Klicka på smetana och rom och dekorera med dill. Gör så här. Värm mjölken så att den blir fingervarm. Smula jästen i en skål och häll över den ljumma mjölken
Lägg potatisklyftorna i detta mönster på en oljad plåt för att få en knaprig och god yta. Igår kväll åt vi årets första grilltallrik och det smakade riktigt bra
I gårdagens snökaos passade jag på att omfamna vinterkänslan och baka pepparkakor. Det är ett recept som jag skapade föregående år, och som har blivit mitt bästa recept på hälsosamma pepparkakor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.