175 gram
smör i en stor kastrull, rör ner 6 dl socker och 4 ägg Tillsätt sedan 3 dl vetemjöl, 1 dl kakao, 2 krm salt, 1 krm vaniljsocker och rör om. Häll det i en långpanna klädde med bakplåtspapper. Grädda i 10 – 12 minuter i 225 grader Gör under tiden en smet av 75 gram smör,2 dl socker, 1,5 dl vispgrädde, 1 dl sirap koka upp o låt sjuda i 2 min tillsätt därefter 200 gram kokos. Ta ut plåten bred över smeten och grädda i ytterligare
Vispa smör ochsocker pösigt med en elvisp, tillsätt sedan äggen och vispa till en pösig smet. Låt kakan stå några minuter i formen, själp sedan upp på galler och låt svalna
Haha jag tycker det nämligen är viktigt att hålla julen till just december, eftersom "man" generellt blivit duktiga på att sätta igång och fira jul redan i oktober
Är vännerna på ingång för lite adventsfikaoch du har inget gott att bjuda på än pepparkakor. Vispa upp ett ägg med gaffel och pensla på kakan, strössla över lite pärlsocker
Förstaadvent har alltså krupit inpå oss, och det är dags att tända adventsljusstakarna ännu en gång – det är välbehövligt nu i det mer eller mindre konstanta mörkret som vilar utanför fönstret
Det vill säga nu när jag sitter här i soffanmed ett glas vitt vin och skriver har de äntligen anlänt och vi har bakat pepparkakor för tredje gången den här julen
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Hoppas att ni har en riktigt fin förstaadvent. Vår helg har än så länge bestått av en begravning, en resa till Skåne, en middag på Lagerhuset och just nu
Lunch ochfikahos syster innan mina föräldrar gav sig ut i stormen för färd mot skåneland. Frukost fick jag äta själv då Johan varit på galej medjobbet hela helgen
I fredags åt vi en supersmarrig kladdkaka, smaksatt med banan till efterrätt. Smörj en bakformmed löstagbar botten, strö över kokos , (istället för det sedavanliga ströbrödet)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.