Som ni vet älskar jag kebaboch har testat en del både från restaurang och från frysdisken. Gyrosen gjord på fläskkarréskivor, grillade lager på lager och skuren i tunna skivor
Tillsätt olivolja, pressad vitlök och oregano. Skrubba potatisarna och koka dem halvmjuka. Arbeta samman färsen med ägg, salt, peppar, oregano, pressad vitlök och mjölk till en jämn smet
Stek köttet, stek grönsakerna, i med nudlarna och veva runt. pitabrödkebabköttnudlarwookgrönsakerriven ostorientdressingröd kebabdressingVärm pitabröden
Tillsätt olivolja, pressa ner vitlöksklyftan och tillsätt oregano. Arbeta samman färsen med ägg, salt, peppar, oregano, pressad vitlök och mjölk till en jämn smet
De här rörorna passar bra till plockmat och gott bröd men också i pitabröd med kött och grönt. Mixa allt till en slät röra och glöm för allt i världen inte att smaka av
Kebaben kan med fördel ätas tillsammans med valfri grynsort och en kall yoghurtsås också. ( Köttfärsbiffar och liknande är alltid uppskattat här hemma och dessa "järpar" passade utmärkt på min buffé
salt och peppar. 1,5 msk ras el hanout kryddblandning (eller köftekrydda eller kebabkrydda). 500 g lammfärs eller kalvfärs 1 gul lök 1 klyfta vitlök 1 kruka bladpersilja 1,5 msk ras el hanout kryddblandning (eller köftekrydda eller kebabkrydda) 4 potatisar 4 tomater 400 g konserverade körsbärsomater salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.