Förläng livet med stark mat. I en ny studie som lyfts fram i British Medical Journal framkommer det att de som regelbundet äter starkt kryddad mat kan förlänga livet
Om du använder en större form på 24 cm i diameter är det lagom att fem- till sexdubbla ingredienserna samt förlänga gräddningstiden tills kakan är fast
Lite pressad citron (förlänger hållbarheten). Lite pressad citron (förlänger hållbarheten). Idag blev det bananpannkaka till lunch för mig, svängs ihop på två röda och är perfekt för hemmadagar då man inte har lust för någon avancerad matlagning
Jag har gjort receptet i en liten brödform, men har man en normalstor på ca 1,5 liter, skulle jag säga att det är lagom att ungefärligt tre- till fyrdubbla alla ingredienser och förmodligen förlänga gräddnigstiden en aning (känn med en sticka)
1,5 dl vinäger (tex vit vinäger eller äppelcidervinäger) 0,5 dl socker (sockret ger en god sötma och förlänger hållbarheten på salladen) 0,5 dl rapsolja 0,5 dl olivolja 1 msk senapsfrön (gula eller bruna funkar bra) 1 msk salladskrydda Ca 1 msk örtsalt eller salt (justera saltmängden efter smak) Valfri tillsättning vid servering
Om större bit än 1 kg används – förläng tiden i ugnen. Fläskstek. Fläskkarré. Bogblad. Hel kotlett. Skinkstek. Ett stycke kött från gris brukar finns i 1-kilosbitar och större till facila priser
Allra lättast är det att vispa äggen i en matberedare (vilket jag gjorde) speciellt med tanke på att saltet tyvärr förlänger vispningen, men det går såklart och lättast blir det om du använder en ballongvisp och liksom ställer bunken på sidan
Har du mindre så förläng tiden. Av blåbären vi plockat så provade jag även att göra en blåbärskaka. Själva sockerkakan går att ha till vilka bär eller frukter som helst ☺
Det förlänger hållbarheten på saften märkbart. Det är safttider, både för att dricka och göra saft. I min värld hör saften sommaren till, ingen sommar utan hemkokt saft
Tiden i ugnen fick jag förlänga en stund för att få dem lite gyllenbrun VANILJRUTOR I LÅNGPANNA. Hoppsan, blev visst lite bak i sommar hettan mellan nattarbetet
Det talas mycket om inkokningar och inläggningar just nu och är en gammal tradition för att förvara och förlänga hållbarheten, också för att ta tillvara på och inte slänga någonting
Om man vill ha lite segare bullar kan man ta halva mängden jäst och förlänga jästiden. Det lär gå åt 70 000 saffranskrokusar för att få ihop till ett kilo saffran
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.