Just nu försöker jag under vardagarna att hålla nere på mejeriprodukterna (inga förbud med hålla nere) och då blir basen för de kalla såserna och rörorna majonäs
I vissa läger råder strikt förbud mot att skölja svamp, medan andra experter menar att det går bra att skölja kantareller för att få bort grus och småjord då smakämnena i svamp inte är speciellt vattenlösliga
Laxgrytan innehåller varken gluten eller mjölk, men obs att jordnötsolja för vissa är kraftigt allergiframkallande (vi har exempelvis förbud mot det i vårt lunchrum på jobbet)
Köpte en liten gasolgrill förra året, eftersom det är förbud för kolgrill på min balkong. Äntligen Grillpremiär Som jag har väntat på att det skulle bli grillväder i år
Jag fortsätter att tulla på förbudet jag gett mig själv att inte köpa mer kött, köttfärs, kyckling eller fisk, innan jag tömt frysen på det som redan ligger där
Dessutom har jag märkt hur skadligt det är för både mig själv och andra att benämna mat som nyttig vs onyttig och endast fokusera på kroppen och inte sinnet - därför har jag jobbat hårt med detta och har inte längre några "förbud" (jag vet, sjukt, jag hade det innan och det var farligt nära tvångsmässiga förbud a la ätstörningar)
Min absoluta favoriträtt med kastanj är ett recept på fläskkött jag fick av min franska "fröken" som höll matlagningskurser på 70-talet i Engelbrechtskolans lite unkiga hemkunskapsräjonger (där vi också lärde oss uppskatta tunga, hjärna och bräss- allt tillagat under madames vakande ögon och absolut förbud mot att tala svenska
Jag tror på balans, inte på förbud. Dieter är inget för mig, det här ni säkert märkt. Jag tror inte heller på spöken, ödet eller "något större" Jag tror däremot på Ottolenghi
Jag är emot mentala förbud (blir liksom mer sugen på allt jag inte får äta) men är alltid nyfiken och intresserad av roliga och kanske mer hälsosamma alternativ till godsaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.