Saffransbullar är min favorit på julen, måste finnas hela juletiden. Eller skär två tunnare strimlor som du tvinnar ihop och sen rullar ihop till en knut
Låt smeten svälla i 20 min. fungerar utmärkt som ugnspannkaka, 200º 35 min. (min djupa plåt är 35x42 cm) Då kan man även strö på lite lättkokt broccoli
Mina favorit-pastasorter som jag serverar såsen till är rårispasta och kikärtspasta. En smidig och snabb tomatsås som passar till zucchinipasta, raw lasagne och andra rawfoodrätter – eller så klart också till kokt, varm pasta
Det är inte helt okänt för er som följer och läser min blogg att jag är ett fan av Hela Sverige bakar, sök på Hela Sverige bakar i sökfunktionen i listen till höger och du får upp en hel massa smått och gott från åren som gått, och det är inte första gången jag blir utmanad, t ex så bakade jag Bagels för tre år sedan
Jag vill tillägga att man INTE måste se detta som svart eller vitt. Alltså allt eller inget. PALEOBOKEN finns att köpa hos Ica Supermarket Ystad eller så kan du beställa den här
Vallmofrö eller riven ost. Ta upp degen och dela i två lika stora delar eller till bullar. Pensla de färdigjästa bröden med ägg och strö på ost eller frö
Köttgryta från södern 4 port700 g fransyska i grytbitar2 msk mjölsalt och peppar2 msk smör100 g rökt fläsk2 vitlöksklyftor2 röda lökar3 morötter½ knippa persilja2 lagerblad1 tsk mejram3 dl vatten1 msk rödvinsvinägerLägg grytan i vatten, minst 15 minuter innan du använder den
7 bitar Kick lakritsgodis (eller 150 gram. Höj därefter värmen och koka i ca 7 minuter. Vispa fudgen för hand i ca 10 minuter. 7 bitar Kick lakritsgodis (eller 150 gram 30 stycken av de små som finns bland lösgodiset)
Vi äter den som den är, utan vaniljsås eller glass. Det här receptet på tant Edits äppelkaka är ett utav mina allra äldsta recept och mitt allra käraste
Servera med kokt potatis eller ris. Låt allt puttra under lock ca 25-30 minuter. Låt grytan puttra i ytterligare ca 10 minutereller tills kycklingen är genomstekt. 1 kyckling eller 3-4 kycklingfiléer
Rosta mandlarna i en torr stekpanna i ett par minuter. Låt stå i 10 minuter. Grädda i 175 grader i ca 25 minuter. Sätt tillbaka plåten i ugnen och låt torka i ca 40 minuter
Stick potatis och sill på tandpetare, klicka på crème fraiche och strö på hackad dill eller gräslök. ) Halloumi med jordgubbar1 paket Halloumiostca 15 jordgubbarsmå myntabladStek skivor av halloumiost i olivolja så de får färg och dela sedan i mindre bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.