Fungerar naturligtvis med vilken stek som helst. Alla härliga smaker bibehålls och örtkryddorna ger en mustig, rustik örtagårdssås som verkligen blivit en favorit här hemma
Lagade en väldigt god söndagsmiddag igår av kalvstek, gräddig örtagårdssås och tillbehör, ni ska få recept på den senare men först en grymt god pasta med färsk ravioli
Ta med en kruka med doftande kryddor som "gåbortpresent" i stället för en blombukett. Te på mynta, citronmeliss och vinbärsblad 4-5 blad av mynta, citronmeliss och vinbärsblad Gör så härVärm vatten i en kastrull så bubblorna är stora som fiskögon(det ska inte stormkoka)Lägg bladen i en tekoppHäll på vattnetLåt dra några minuter Använd gärna vanligt te som grund och smaksätt med färska blad En god Örtagårdssås piffar till grillbiten
Gör så här med pajdegen (fyllningen kommer nedanför). Vill man absolut göra en magrare paj kan en del av smöret bytas ut mot kesella, men bäst resultat blir det med det gamla hederliga smöret i pajdegen
Men tillbaka till den svenska örtagårdssåsen så är det creme fraiche blandad med dill, ramslök, vårlök, gräslök och körvel (samt lite majsstärkelse, socker, konserversingsmedel och sånt)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.