Bönor, linser och quorn är fullproppade med protein och en påse med linser kostar mellan 10-15kr, även de ekologiska alternativen, och tack vare att de sväller väldigt mycket så får man otroligt mycket mat av en liten grundmängd
Jag tror ett sätt att få barn mer i kontakt med det som de äter är att ta ut dem i naturen, prata med dem om hur allt växer, hur det går till, hur vi kan ta hand om vår moder jord och oss själva
Det fiffiga med foliet är att det bara är att svepa in karrén när den ska vila och om man steker den på högre temp så kan man ju slå in den i ugnen om den börjar få för mycket färg
Igår köpte vi en pumpa för att kunna göra en pumpagubbe att ha ute vid dörren. Något jag gillar med hösten är pyntandet med ljus och anledningar att laga mustiga grytor etc
Blanda ströbröd och mjölk som får stå en stund för att svälla. 400 gram köttfärs1. 5 tsk salt1 kryddmått svartpeppar1/2 dl ströbröd4-5 dl mjölk1/2 vitkålshuvudmargarin och lite sirap till stekningenSätt på ugnen 175 graderSkär kålen i små bitar eller strimlor
Sätt ugnen på 225 grader Rengör fläskfiléen och skiva den. Bryn fläskfiléen i stekpannan och peppra med svartpeppar Lägg fläskfiléen i en ugnssäkerform Stek champinjonerna och lägg dessa över fläskfiléen Blanda de båda créme fraicherna tillsammans med tomatpurén, pressad vitlök, cayennepeppar och ev mangochutney
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.