Speciellt kinamaten kan jag sakna, men det är faktiskt superenkelt attgörahemma själv. Vi har ju bott i huset i två år nu och en av sakerna som jag saknar mest med att bo inne i stan är närheten till alla restauranger
som för övrigt alltid finns i en burk här hemma i svarta huset, bästa till det mesta. En perfekt rätt attgöra några timmar innan, sätt den bara i kylen så är det bara att plocka fram när gästerna är på plats
Det kan vara lite klurigt att få till frostingen så att man får med alla färger i den när man spritsar, men jag har ett litet knep som jag tänkte dela med mig av
Det är supergott attgöra sylt av dessa också, men jag blir irriterad på alla kärnor som fastnar i tänderna när man äter sylten så här hemma blir det saft av dem
Denna ljuvliga sommarsaft av rallarrosor brukar matkreatören Eva Gunnare i Jokkmokk göra. Rallarros Ingredienser 15 stora eller 30 mindre rallarrosblommor (hela toppen av växten med så mycket blommor som möjligt) 1,5 kg socker 50 g citronsyra 2 skivade ekologiska citroner 2 liter hett vatten (ej kokande) Gör så här Lägg rallarrosrorna i en stor kastrull eller hink Häll på socker, citronsyra, skivade citroner samt 2 liter hett vatten (ej kokande). 2 liter hett vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.