Posts related to Blomkålmed ingefära, chili och färsk koriander - Dum gobhiAloo gobi curry - Krämig indisk potatis- och blomkålsgrytaBlomkålsris - Indiskt ris medblomkål - Phulgobi pulaoAloo gobi - Indisk gryta med potatis och blomkålTikka masala med grönsaker - Vegetarisk tikka masalaDela
Lägg ned blomkålsbuketterna och koka ytterligare några minuter, så de blir nätt och jämt mjuka. ca 2 msk fin olivoljaca 500 g färskpotatis - gärna små och jämna i storleken3 stora vitlöksklyftor1 burk körsbärstomater, 400 g - den här gången blev det Saltå Kvarns1 burk vatten2 tärningar Fond du Chefs fiskbuljong - annan god fiskfond eller tärning går säkert också bra1 msk hummerfondsaft av 1 limefrukt1 msk osötad tomatpuré1 tsk Persilladekrydda (persilja, körvel, lök, vitlök, salt socker)ca 350 g små blomkålsbuketter1 dl vispgrädde125 g sparrisca 500 g skinn- och benfri laxfilé1 stor knippa dill200 - 250 g oskalade räkorDela potatisarna i mindre bitar om de är stora. Tillsätt tomaterna, en burk vatten, buljong, fond, limesaft, tomatpuré och krydda, och låt småkoka under lock 5 - 10 minuter, beroende på hur små och färska potatisarna är. ca 500 g färskpotatis
Alsace ligger granne med Tyskland. Ansa och skölj blomkålen. Den vanliga varianten blir ofta lite trist, men med vitt vin i såsen får den en välbehövlig smakskjuts
Färsk tonfisk tillagades med inspiration från Jamie Oliver, receptet hittade vi i hans kokbok "Jamie's Matrevolution" där man hittar en hel del enkla och snabba vägar till god mat, både till vardags och till fest
Ta dom färska basilikabladen och tryck ner dom mellan tomaterna, längst med sidorna. -) men med dom ingredienserna så kan det ju inte bli annat än gott
Den här gratinerade blomkålen tillkom nyligen under såna omständigheter. När jag är sjuk och inte riktigt orkar laga mat (vilket jag varit nyligen) blir det därför alltsomoftast en färdiggrillad kyckling med potatissallad till middag
Koka den mjuk, men med lite spänst, låt rinna av väl. Dela blomkåleni mindre bitar. Lägg den varma blomkålen i en ugnsfast form och ringla över olivoljan, strö över parmesan, persilja och sist ströbrödet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.