1500 g
nötfärs 1 ägg 1 tsk salt 1 krm peppar 5 krossade enbär 1 tsk timjan 1 dl gräddfil Sås 250 g färska champinjoner 1 liten lök 2 msk mjöl 3 dl vatten 2 msk koncentrerad kalvfond 1 dl créme fraiche 5 krossade enbär 1 1/2 msk rårörda lingon Garnering TimjanArbeta samman färsen med alla ingredienserna till biffarna. Forma ca 8 biffar. Stek dem i lite matfett, ca 4-5 minuter på varje sida. Ta upp biffarna och diska ur stekpannan. Ansa och skiva svampen. Skala och hacka löken. Fräs lök och svamp i lite matfett tills vätskan har kokat in. Tillsätt lite mer matfett och stek i ytterligare några minuter. Strö över mjölet och rör om. Späd med vatten och kalvfond. Tillsätt créme fraiche och låt såsen koka under omrörning på svag värme ca 5 minuter. Tillsätt krossade enbär och lingon. Smaka av. Lägg ner biffarna i såsen och låt allt bli genomvarmt. Strö över lite timjan. Servera kokt potatis, potatismos och en god sallad till. Lycka till! Smaklig måltid.
Nu är jag dock tillbaka för att bjuda er på ett vardagsvänligt recept på färsbiffar. Jag hoppas att ni haft både en bra jul och en bra start på det nya året, för mycket har hunnit hända sedan jag sist delade med mig av något recept här på bloggen
Skär osten i små bitar och blanda med färsen. 5 st gurka 2 dl grekisk yoghurt 1 st vitlöksklyfta salt peppar 1 msk olivolja Servera med. Forma färsen till 6–8 biffar och stek dem i en stekpanna med smör, ca 5 minuter per sida, tills de är klara. 1Servera med klyftpotatis, och en sallad med tomater, oliver och rödlök
Ingredienser Portioner. 4 400 g köttfärs 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 1/2 msk potatismjöl 1 dl mjölk 1 burk krossade tomater (à 400 g) 1 dl mellangrädde 1 tsk soja smör till stekning Till servering basilika eller persilja hackad rödlök oliver pasta, couscous eller potatis Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.