Färsbiffar med viltsmak
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 11 ägg
  • 11 tsk salt
  • 11 krm peppar
  • 15 krossade enbär
  • 11 tsk timjan
  • 11 dl gräddfil
  • 1 Sås
  • 1250 g färska champinjoner
  • 11 liten lök
  • 12 msk mjöl
  • 13 dl vatten
  • 12 msk koncentrerad kalvfond
  • 11 dl créme fraiche
  • 11 1/2 msk rårörda lingon
  • 1 Garnering
  • 1 Timjan
  • 1500 g nötfärs 1 ägg 1 tsk salt 1 krm peppar 5 krossade enbär 1 tsk timjan 1 dl gräddfil Sås 250 g färska champinjoner 1 liten lök 2 msk mjöl 3 dl vatten 2 msk koncentrerad kalvfond 1 dl créme fraiche 5 krossade enbär 1 1/2 msk rårörda lingon Garnering TimjanArbeta samman färsen med alla ingredienserna till biffarna. Forma ca 8 biffar. Stek dem i lite matfett, ca 4-5 minuter på varje sida. Ta upp biffarna och diska ur stekpannan. Ansa och skiva svampen. Skala och hacka löken. Fräs lök och svamp i lite matfett tills vätskan har kokat in. Tillsätt lite mer matfett och stek i ytterligare några minuter. Strö över mjölet och rör om. Späd med vatten och kalvfond. Tillsätt créme fraiche och låt såsen koka under omrörning på svag värme ca 5 minuter. Tillsätt krossade enbär och lingon. Smaka av. Lägg ner biffarna i såsen och låt allt bli genomvarmt. Strö över lite timjan. Servera kokt potatis, potatismos och en god sallad till. Lycka till! Smaklig måltid.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.