Att baka riktigt gott matbröd är ett äventyr i sig och kräver om man vill nå ett ypperligt resultat, uppmärksamhet, kreativitet, experimentlusta och modet att våga misslyckats när man tror att man hittat sin teknik
Idag åt vi middag hemma hos ett par vänner, tillika "mitt" blivande brudpar. Killen i fråga har varit på och tjatat lite om att få bli bjuden på cupcakes, så jag tänkte att det är lika bra att få tyst på honom en gång för alla
Det blev två sorters flädersaft, lite experimentlusta när man lika sätter igång. En dag när solen sken på förmiddagen, passade jag på att skörda fläderbusken
om man inte har sjukt mycket tid och experimentlusta. För ett par månader sedan hade jag Edward Bloms kokbok "Allting gott och alldeles för mycket" som veckans receptbok här i bloggen och konstaterade här att hans kokbok inte var direkt någon kokbok med vardagsrecept, att t ex snigelgräddsoppa och hummeraladåb nog inte skulle uppskattas av varken mig eller resten av familjen
Berätta nu, vem får er matlagningsglädje och experimentlusta att svalla extra. Matlagningsikoner, matgurus, kökshjältar, köksgudar, kärt barn har många namn
Inte för att grytan tiggde och bad om det precis, den kunde klara sig utmärkt på egen hand, utan för att någon sorts plötslig experimentlusta kom över mig
Experimentlusta i köket. Ja. Blev det bra. Jovars. Måhända har jag hängt på This is why you´re fat på tok för mycket, det är inte särskillt svårt att plocka upp influenserna i den här rätten
Bild på pizzan innan den är gräddad. Skulle egentligen ha bakat Foccacia idag, men då dottern ska på kalas imorgon, blev det pizzabottnar som hamnade överst på baklistan
För något år sedan kunde man läsa i Livets Goda om ägarnas experimentlusta med viner som inte klassas som Chianti Classico, vilka man också tillverkar, i form av IGT-vinet Momento Massimo, en toskansk bordeuaxblend med cabarnet sauvignon, merlot och sangiovese
För att som en god hustru tillfredsställa hans begär och samtidigt kittla min egen experimentlusta och smak för nya saker fick det bli en koreanskinspirerad macka, lite som Bulogiburgaren
Läs även andra bloggares åsikter om Bumsofant, Raw food, Mellanmål, Choklad, Mums, Superfoods, Spirulina, Kvällsbestyr, Experimentlusta 2 dl blandade nötter och frön
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.