Rågit grova och härligt saftiga är de på en och samma gång. Detta grova brödrecept fick 10 kommentarer, vilket man får betrakta som mycket för en så liten blogg. 16 Goda grovbullar med keso. 16 Goda grovbullar med keso
Gillar ju som ni märker bröd med frön och nötter, brukar göra frallor av denna deg, men för att göra det lite enklare för mig så gräddade jag dom i två avlånga bakformar denna gång, ökade bara mängden vatten med 50 gram, blev ett mycket gott bröd, krävs ju att man har en hel del surdeg klar
Nu har jag bakat deras grova och precis som de med mer vetemjöl i blev de riktigt höga och fina. Jag avgudar ju tidningen Hembakats recept på riktigt luftiga tekakor
Brödbak igen, goda limpor med lite grovt rågmjöl och brödkryddor i. Ett riktigt lyckat bröd om jag får säga det själv, tack vare Maria Blohm och den kurs jag gick för henne för ett tag sedan är det numera svårt att misslyckas med mina brödbak
Den första danska limpan jag bakade kommer från boken "Bröd från brunkebergs bageri" och heter Brunkans danska, den är trevligt men dock betydligt sötare än mina
Baka lite grova limpor idag, det blev två bröd då jag gräddade dessa i stora avlånga bakformar på 3 liter, eller om de är på 3,5 liter, har du inte så stora bakformar blir det nog lagom att dela degen i tre delar och grädda dom i 1,5 liters avlånga bakformar
Bland annat blev det den här godagrovalimpan tillsammans med smör, ost och oxbottensalami. Knåda degen rätt länge på mjölat bakbord, forma till en limpa och lägg ner den i en brödform
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.