Ikväll gjorde jag en väldigt mumsig salladmed bacon och brysselkål, kan jag rekommendera. Jag älskar brysselkål, de ska helst vara färsk brysselkål som smörslungas med lite salt och peppar
Stek sparris, haricoverts, lök och vitlök i smör,salta och peppra. Rör i kamutvetet och majsen. KamutveteSparrisHaricovertsEn gul lökMajsEn vitlöksklyfta,pressadSmör att steka iKoka kamutvetet enligt anvisning på paketet
Salta och peppra köttet samt gnid in med chilin. Gärna med en stektermometer i mitten av köttet. Skala och grovhacka vitlöken samt den färska ingefäran
Gör spagetti av zucchinin, koka sedan upp vatten och vänd ner zucchinipastan så den blir varm. Jag brukar lägga de stekta baconen på lite hushållspapper för att få bort en del av fettet, det känns lite fräschare då
(Allumettes på köksfranska). Kålrabbi dyker upp i grönsakslådor och matkassar, men vad gör man med denna konstiga grönsak som smakar som en blandning mellan kål och äpple
blasten från ett blomkålshuvud. Så nu sparade jag blasten från blomkålen som gick åt till helgens pizzabak och använde den till en varmsallad att äta på kvällen efter jobbet
(Allumettes på köksfranska). Kålrabbi dyker upp i grönsakslådor och matkassar, men vad gör man med denna konstiga grönsak som smakar som en blandning mellan kål och äpple
Lägg upp salladen på ett fat, strö över torkade bär och lägg skivor av brie på toppen. Blanda vinbären med socker och sprid ut dem på en plåt med bakplåtspapper
Mycket mildare än vanlig vinäger, och lite kryddig på ett gott sätt. Den här "salladen" åt jag till middag idag, tillsammans med quinotto på svart quinoa, lök, morötter, svamp, tomat, buljong, vitlök, timjan, basilika och svartpeppar
En saftig och frisk sallad gör du på en apelsin, en grapefrukt och en kålrabbi. Men om nu värmen kommer åter blir vi alltmer angelägna om att äta sval mat, till skillnad från tröstmatens risotto jag bloggade om nyss, och då är denna enkla saftiga sallad god till lunch, mellanmål eller tillbehör till det grillade
Till salladen åt vi varma mackor med champinjonstuvning, gratinerade med lite riven parmesan. Vi är inte speciellt förtjusta i oliver här hemma, så det blev istället isbergssallad, körsbärstomater, gurka och rödlök som fick hålla Fetaosten sällskap tillsammans med lite svartpeppar, salt och italiensk salladsdressing
Häll över röran på en bädd av spenat- ochsalladsbladen. Låt köttet vila medan du blandar samman fiskbuljongen, saften ur limen och apelsinen, chillin, ingefäran och sesamoljan i en skål
Servera med färsk baguette eller liknande bröd. Lägg i löken och stek ett någon minut till. Inte behöver man glömma sallader bara för att det spöregnar och är kallt ute, inte - servera salladenvarm, bara
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.