1/2 dl
mjölk med 1/2 dl ströbröd och låt svälla. Häll i 1/2 dl vispgrädde, 1 tsk salt, svartpeppar, 2 msk fryst basilika och 100 gram hackad brieost och rör runt. Lägg i 500 gram köttfärs och löken och blanda väl. Stek biffar och servera med stuvade makaroner (kokar mina makaroner i mjölk och kryddar med lite salt och muskot). SÅ himla gott, jag lovar!
Efter en liten stunds surfande fastnade jag för ett nytt recept från Arla, Rödbetskaka med äpplen. Förra veckan hade jag några rödbetor över som jag inte visste vad jag skulle göra med
Jag tar mig friheten att dela med mig av Camillas recept här om det är någon mer som är fikasugen. En före detta kollega fick dock till det väldigt bra när hon experimenterade hemma i sitt kök tidigare i dag
För att inte riskera att förvirra någon, så vill jag bara påpeka att detta alltså var varmrätten, den som kom efter trattkantarellsoppan och innan äppelglassen med rostade, kanelkanderade valnötter
Och till barnen som inte ville ha detta finns en bild längst ner med recept som du kan slänga ihop superfort som garanterat går hem hos barnen som inte vill ha brieost och bacon
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Denna otroligt goda maträtt passar fint både som förrätt och efterrätt i våra munnar och kräver, precis som laxpastan, oerhört få ingredienser för ett lyckat resultat
När jag provsmakade dessa cheesecakes så slog det mig att Espresso Houses cheesecake troligen inte är ugnsbakad, detta då fyllningen är väldigt krämig och ytan på deras cheesecake är helt slät utan luftbubblor, om man inte ugnsbakar cheesecaken underlättar det vid bakning av botten då man kan grädda den så länge som behövs utan att behöva ta hänsyn till ytterligare gräddningstid senare med fyllningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.