Jag har lite svårt att slänga ätbar mat så jag tog ut det som fanns och tillsammans med en sista tinad kycklingfilé, en burk krossade tomater, några torkade örter och det sista ur burken med creme fraiche blev det denna makalöst godakycklinggryta
Men den är löjligt enkel, så det är nästan pinsamt att berätta… men här har ni den. Jag brukar ta fram en skål med oliver och kanske denna goda fetaostdip
Idag blir det ett kvickt och enkelt tips, men för den sakens skull absolut inte sämre på något vis. Det är en så himlarns smarrig kall sås som vi serverar er idag, en sås som ni säkert kan ha på många mattallrikar och som inte kräver några konstiga ingredienser
Enkel och god torsk i ugnca 4-5 port800 gram fryst torskfilé (eller annan vit fisk)5-6 dl grädde (jag gjorde ena fiskblocket med havregrädde och det andra med vanlig grädde - dvs i två olika formar)2 tsk trocomare örtsaltSmörj en ugnsfast form som rymmer båda fiskblocken (eller två mindre formar)
Strimla kycklingfiléerna och stek väl, samt krydda. Tillsätt strimlad paprika och låt steka med lite. Häll i kokosmjölken och lägg i buljongtärningen, låt koka ihop
Ett gäng färgglada grönsaker, typ pasta, Keso, olivolja, en burk tonfisk och gärna ett gott bröd blir en god salladsmåltid som håller mig mätt en hel eftermiddag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.