Då så, blir lite billigare så förstås om man kan ta bort löjrommen när man äter råraka med barnen. Generöst med löjrom, finfina dillkvistar och färskt mald svartpeppar
Toppa med smör i ett tunt lager. Vispa crème fraiche under tiden. Och vispar man 34-procentig crème fraiche (funkar precis som vispgrädde) får man en smakbrytning utan vispgräddens sötma. 2 dl crème fraiche, 34 %. 2 dl crème fraiche
Vispa socker och crème fraiche med en elvisp tills det blir fast och fluffigt. Grilla ananasbitarna (eller kör dem i ugn på 150 grader i några minuter) tills de blir ljumna och servera med en stor klick crème fraiche
Den är enkel att göra och så får man möjlighet att imponera på gästerna när man bränner av råsockret med en brännare (ser lite proffsigt ut) för att få den där snygga karamelliserade ytan
När det sedan är dags att servera Crème brûléen strör man råsocker över formarna och smälter sockret med antingen en gasolbrännare eller högst upp i ugnen på grillvärme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.