Till julbordet förra veckan gjorde jag en kalkon i ugn med en stuffing på Calvados och Äpplen. Förutom att kalkon är gott som bara den så är kalkon vansinnigt nyttigt
Dela clementinerna och löken och för in i kalkonens mage tillsammans med lagerbladen. Efter julens magsjuka så har vi nu kvicknat till och vi har haft en liten minijulafton här hemma med familjen
Blanda i frukten med konjaken och kryddorna. ENGELSK FRUKTKAKA1 st150 g torkade fikon (ca 8 st)1 dl russin15 halverade röda coctailbär3 msk konjak200 g smör3 dl brun farin4 ägg0,5 tsk nejlikor1 krm malen muskotnöt1 msk kanel1 tsk ingefärarivet skal av en citron3,5 dl vetemjöl0,5 tsk bakpulverGör så här
Servera kalkonen tillsammans med ett vinbärsfyllt äpple och lite sås. (Det brukar kunna gå åt mer sås än man tror så jag brukar öka upp mängden sås med mer crème fraiche och mer buljong
Gnid in kalkonenmed citronhalvan. Torka med papper. Stoppa fyllningen inuti kalkonen. Fyllning. Är det nån som tänker bjuda på kalkon i helgen istället för det traditionella påsklammet
Slänger in ett recept som jag provade till lunchen idag, kalkon omelett eller paj, vet inte vad jag ska kalla det men jag är så nöjd med mig själv ska ni veta, det blev ju så bra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.