Så det fick bli en het gryta idag, tog lite extra chili så att man blev varm… hihi. Nu är det lördag och jag skall komma på ett recept, skulle helst ha velat grilla men det är fortfarande kallt och när vi grillar vill vi sitta ute och äta
Idag vankas det julklappsinköp för oss och så här bra koll har vi nog aldrig haft Vi har till och med ett hum om vad som ska ligga i paketen i år till våra nära och kära
Oftast är det bilden på rätten som jag dras till. Sämre start på veckan kan man ha. Men det är inte alltid bilden är så lockande, men så börjar jag läsa receptet och så börjar tankarna fara runt
sedan i med lite vatten och fyll på med tärnad sötpotatis och buljong och ja allt som skall vara i. 1 liten fläskfilé. 1 burk creme fraiche (liten). ca 1 dl vatten. 1 liten fläskfilé. ca 1 dl vatten
Resten av familjen har börjat dissa "en gul vecka" & fick riktiga hamburgare. Frukost, lunch (rester från kvällen innan) och till middag en ny spännande rätt
Den har räckt precis hela veckan. Förra söndagen så knådade jag ihop en lekdeg till barnen. Citronsyran måste du inte ha med i degenmenden gör att den håller flera veckor (förutsatt att du förvarar den i kylen)
Idag hade jag lite dålig fantasi så jag körde en ta lite vad du har. ) så en spetskålsgratäng med knaperstekt bacon fick det bli och ja inte enliten gnutta blev det kvar i gratängformen så den måste ha smakat bra
Men det är en annan historia som jag planerar att slutföra senare i eftermiddag. Den lilla tid jag la på matlagning resulterade i alla fall i den här gröna pastan med ärt och spenat-pesto och broccoli
Med en man på resande fot den här veckan och försöka få vardagen gå ihop med diverse pusslande med jobb, och barnens förskola, så är man innerligt tacksam att man har mor-och farföräldrar inom hyfsat bekvämt avstånd
Jag är dentypen som måste äta frukost annars blir jag på ett helt förskräckligt dåligt humör. hur som, jag har ialla fall konstaterat att en skål yoghurt med müsli och lite frukt nog är det som passar mig bäst, ialla fall på vardagar när man ska peta i sig frukosten fort och stå sig på denen stund
Grovhacka hälften av persiljan och valnötterna. Finhackaresten i en mixer eller med en kniv. Fräs räkorna i resten av oljan, pudrachili över och rör ner det grova hacket
Mosa böcklingen eller kör i mixer tillsammans med kesella,dill. Lägg upp böcklingmoussen. Garnera med en dillskvist ochbjud sallad, strimlad purjolök och rädisa till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.