En variant på meatzza, hämtad direkt ur det bruna 70-talet
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Slutresultatet när det kommit ur ugnen, det tjocka ostlagret har smält ner över tomaterna och vidare ner i färsen där även ansjovisen gosat ner sig!
  • Köttfärspizza
  • 1 gul lök, fint hackad
  • 400 g färs av valfri sort
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl vatten
  • 1 msk dijonsenap
  • 1½ dl gräddfil
  • ½ dl fint hackad dill
  • ½ dl fint hackad persilja
  • en skvätt kinesisk soja
  • 1 burk ansjovisfiléer
  • 3-4 stora tomater, skivade
  • riven ost efter behag
  • Bryn lök i smör i en stekpanna och tillsätt sedan köttfärsen och låt den bryna med, rör under tiden.
  • Salta och peppra, häll i vatten och senap, blanda om och låt puttra några minuter.
  • Rör i gräddfil, örter och soja och låt det bubbla upp.
  • Häll röran i en smord, ugnssäker form.
  • Lägg ansjovisfiléerna på färsen, därefter tomatskivor och till sist riven ost.
  • Ställ mitt i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter tills osten smält och det fått fin färg.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.