Rör till en jämn smet. Bred ut smeten i rundlarna. Ställ rundlarna på en bakpappersklädd plåt. Tillsätt sockret och fortsätt vispa till en blank, tjock marängsmet
Här har jag försökt förnya desserten, basen är en rulltårta fylld med hallon och blåbär, två olika sorters glass, endigistivebotten och ett lager vitchoklad
Efterrätten vi bjöd på i lördags blev en riktig hit. Smaka av med lite salt - det gör all skillnad. Mycket av den går att förbereda i god tid, vilket alltid är ett stort plus
till Dessert gjorde jag Glaceaufour för första gången. De allra flesta i min ålder drar ut på fest på nyår men då jag inte är dentypen så är jag hemma med mamma och pappa och firar
Jag bara måste slå ett slag för den gamla klassikern glaceaufour. Det är en av få efterrätter som man verkligen kan göra på nolltid, om man sitter med enuppäten huvudrätt framför sig och är desperat sugen på efterrätt men inte har förberett något
Mandelbotten. Montering av glaceaufour. Dela vaniljstången på längden och gröp ur de små fröna. Lägg både stång och frön i en kastrull tillsammans med mjölken
Tina bären. Tillsätt lite socker under vispningen tills marängen tjocknar. Lägg iskall glass över bären. Grädda högst upp i ugnen 275°C tills marängen är gyllenbrun, ca 2-3 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.