Att göra en stor deg och sen dela upp den och smaksätta är både lätt och sparar tid. Här kommer 10 sorter som är gjorda på en deg. Degen11dl vetemjöl500g smör eller margarin5tsk bakpulver3msk vaniljsocker4dl
Den här härligt matiga salladen finns med i vår julkokbok "Utvalda favoriter från Elsas Julbord". Med sina klara färger är denen njutning för ögat, men också för magen
Nem är vietnamesiska vårrullar som görs på ensorts rispapper istället för vårrulledeg. Mitt enda besök i Asien var en mellanlandning i Singapore, på väg till Australien
Är inne i ett riktigt stim och kan inte sluta baka, i helgen blev det både kladdiga chokladmuffins och en särskild fruktkaka som jag gör VARJE Jul och som bara blir godare för varje dag den står
Det finns en deg man kan göra många goda sorters kakor av och det är mördeg. Blanda inte ihop den med smördeg som är den deg du bakar paj och wienerbröd av
Det är nämligen sååå enkelt att göra egen vaniljsås utan en massa konstigheter och tillsatsämnen. Dessutom är smaken av äkta, hemgjord vaniljsås svårslagen
Blanda ner mjölet och sockret i smöret, lite i taget, med en slev. När konsistensen är mjuk och krämig tillsätter du lite mjöl till, sen är den perfekt
Key Lime Pie är en storfavorit som både är söt och syrlig på samma gång. När jag var och kikade i vår lokala butik hade de så otroligt billig lime billig att jag inte kunde motstå att shoppa med mig en stor påse
Dessa glutenfria små chokladflarn var egentligen tänkta att bli små fina bulliga chokladkakor. Första gången jag bakade dem lät jag tyvärr de vara inne liite för länge i ugnen så då blev i "färdigaste laget", mendenna gång var jag mer koncentrerad på min uppgift
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.