Det tog sin tid innan jag gjorde min första Bánh Mì, menmed tanke på hur simpelt det är lär det inte dröja länge tills det återigen finns en vietnamesisk macka i min hand
Vilken fin helg vi har haft med strålande solsken och riktigt varmt i luften, underbart. Igår hade vi vänner över på eftermiddagsfika och jag bakade min allra första Budapestrulle eller Budapestlängd som vissa kallar den
Tänk vad en middag med goda vänner kan pigga upp en vardagskväll. I veckan hade vi Micke och Charlie på middag, och det bjöds på en pastasås med räkor och sparris som jag inte gjort på flera år
Pajdeg innehåller mycket fett och vitt mjöl, äggstanningen bygger på gräddmjölk eller bara grädde, i fyllningen har man ost med hög fetthalt och många gånger innehåller pajenäven bacon eller liknande
Det finns bara en sak jag inte klarar av med bufféer och det är när det gäller dem på restauranger när det slängs en massa mat för att folk tar till sig mer än de orkar äta upp
lägg lite av morötterna i taget i en potatispress och krama ur vätskan med hjälp av den). Här kommer det utlovade receptet på den fantastiska röstirulltårta som vi serverade till linsbiffarna som ni fick recept på igår (se här)
Enenda smet, ändå blir resultatet en kaka med två lager. Magisk chokladkaka med apelsin. Min variant har en mild smak av apelsinchoklad som för tankarna till det klassiska godiset romerska bågar
denna årstid är inte uppiggande med regnrusk och mörker. Servera gärna grytan med ris. Även om vi tänder ljus, dricker varmt och försöker mysa till det i tillvaron lite
Låt en kastrull medvatten sjuda utan lock. Pyttipanna tycker jag är ganska gott, men när jag pluggade i Lund föråt jag mig lite på fryst Krögarpytt som vi alltid hade hemma som backup, så det är inte ofta jag äter någon form av pyttipanna numera
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.