Tärna kycklingen och stek denmed salt och peppar. Låt det putta på låg värme någon minut och kör i sen broccoli, haricort verts, curry och paprikapulver och majsen
Vispa äggvitorna medhälften av sockret till ett hårt skum. Bred ut på plåt med bakplåtspapper. Alltså beslutade jag att göra en helt ny variant som förhoppningsvis kunde falla samtliga i min hårda jury i smaken
Lägg dem i ett djupt serveringsfat eller i en gratängform med hög kant. Skär fisken i portionsbitar. Täck med smörpapper och låt fisken kallna i spadet
) Bilden är gammal, och troligtvis den fulaste matbilden so far på min blogg, och den skarpsynte ser att den tagits innan jag satte igång med plastbantning av köket
Till det ett bröd som min man bakat. En sallad med räkor och avocado, ljuvligt en härlig sommardag. Men jag trivs alldeles för bra medden för att ha övervägt att spara ut håret igen
Det finns många olika förslag på en sallad Nicoise och i dag provade jag att göra min variant. Jag glömde förstås oliverna på kortet, så de kom med på tallrikensen
Rivstarta kroppen, gör dig av med gifter och få massor av energi. Många går omkring med småkrämpor och känner sig orkeslösa och trötta utan synbar anledning
Den traditionella kurdiska Tepsin brukar oftast bara vara kryddade med salt och svartpeppar men som de flesta vet så älskar jag att krydda min mat med det jag föredrar och experimentera lite med kryddor tills jag blir nöjd, i det här tillfället har jag slagit ihop två olika kurdiska rätter till en, vilket jag tyckte funkade bra ihop
Oftast äts rättenmed salladsblad som man lindar runt köttet. När jag gör "asiatiska" marinader (som den till köttet), så följer jag aldrig något recept, utan blandar mer eller mindre ner allt som känns asiatiskt i mitt skafferi
Det här medkorven är inte att underskatta. Rakottkrumpli som den här rätten heter är ingen nykomling för mig, min ungerska mamma har alltid lagat den och den har alltid varit min absoluta älsklingsrätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.