Flygande Jakob är en riktig klassiker och med färdiggrillad kyckling och färdigkokt ris i en gratäng är det en perfekt rätt på en fredag efter en tröttsam arbetsvecka
Häromdagen gjorde jag en riktig klassiker, nämligenenFlygande Jacob. Det är verkligen riktiga förkylningstider nu, tycker var och varannan människa är sjuk och hemma hos oss har vi varit lite småförkylda ända sedan i julas tycker jag
Enkelt att göra en ledig söndag, vilket jag gjorde i går samtidigt som jag grillade en kyckling som mer eller mindre helt skötte sig själv och sen fick svalna innan jag rensadeden och i dag efter jobbet sen gjorde enflygande Jacob
Detta är en lätt och enkel variant av klassikern flygande jakob. Jag tycker det var jättegott och passar perfekt som en snabblagad vardagsmiddag då man vill äta lite nyttigare
Strimla och stek baconet knaprigt i en het stekpanna, låt fettet rinna av i en trådsil. Strimla kycklingköttet och fördela ut i formen tillsammans med bacon och skivad banan
Det finns bara en sak jag inte klarar av med bufféer och det är när det gäller dem på restauranger när det slängs en massa mat för att folk tar till sig mer än de orkar äta upp
Att rabarberna står som spön i backen just nu har vi ju redan konstaterat och att det inte gör oss det minsta är också redan ett känt faktum, vi testar mer än gärna nya recept med de rosa syrliga pinnarna
Enenda smet, ändå blir resultatet en kaka med två lager. Ett undre krämigt skikt med ett stycke fluffig sockerkaka på toppen – sådant kan väl inte kallas annat än magi
Dock hade vi en Elsa som skulle cykla på sin trehjuling mest hela tiden, så vi fick äta i omgångar. Eller cykla är lite fel ordval, det fick fungera mer som en sparkcykel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.