Det här är verkligenen hekt annan kall sås. Shish kebab är en favorit sedan många år tillbaka, och det är ofta det första i grillväg jag blir sugen på när säsogen börjar
Som sagt så blir det alltså ettan på topplistan som serveras till middag ikväll när vi testar ett nytt recept från Lisa Förare Winbladhs bok "Det godaste jag vet", en av herr Mårtenssons största favoriter i matvärlden
visserligen inte hemgjord, men nog så god. Som motvikt til den färdigköpta gravlaxen rörde jag ihop två riktigt fina tillbehör till, som jag blev närapå barnsligt nöjd med
Det blev enannan variant än vad jag först hade tänkt baka i går när jag gjorde jordgubbspaj. Bland annat ska jag se till att göra mer jordgubbssylt, för den jag gjorde förra året på vår egna jordgubbar är den godaste sylt jag någonsin har ätit (ursäkta om det lät som skryt)
Detta då man brygger saké på polerat ris och processen ligger närmare öltillverkning. Egentligen är det ointressant, det intressanta är drycken som sådan och saké skiljer sig från t ex vin och öl även om där finns ett släktskap
En sak är att man vid lunchen kan få inspiration till nya rätter och idag var en sådan dag. Han hade stått hemma och gnolat på något visa och slängt ihop något som hette Seafood Showder från Arlas receptbank och doften som kom farandes i lunchrummet förförde helt klart min fisksoppeälskande näsa
Lösgodis är en självklarhet för många. Om man vill göra söta men nyttiga saker har jag här ett gottisboll recept som jag exprimenterade mig fram igår kväll
Jag har länge varit nyfiken på att göra Glace au four, som är franska och betyder just, glass i ugn. Skumt tänker man genast, kyla och värme går ju inte ihop menmarängen isolerar glassen och den ska ju bara gratineras snabbt så den är bara inne i ugnenen kort stund…simsalabim så kommer det ut en riktig ögonbrynshöjare vill jag lova
Idag och imorgon firar en massa människor jul — nämligen till exempel de som har band till Etiopien. Läs lite om Ganna-firandet (inklusive en festlig herdelegend) här och också här
Blanda ner övriga ingredienser och nästan allt mjöl. 5 dl vatten. Låt svalna till 37 grader och lös däri upp den smulade jästen. Arbeta degen och dela i 16 bitar som trillas till bollar. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och grädda i mitten av 225 graders ugn, ca 10-12 min. 5 dl vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.