Vispa grädden fluffig. Rör i dulce de leche och blanda till en slät glassbas. Dela upp glassbasen i två lika delar. Blanda kakaopulver samt den finhackade chokladen i den ena portionen och rör i vaniljpulvret i den andra. Häll upp i skålar som du täcker med folie. Frys i 2–3 timmar. Mandelflarn
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda mandelspån, socker, smör, mjöl, mjölk och sirap i en kastrull och sjuda till en tjock smet under försiktig omrörning. Klicka ut smeten, med stort mellanrum mellan klickarna, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen, ca 10 minuter. Låt flarnen svalna något, innan de läggs på bakgaller för att kallna. Flamberad apelsin
Skär av skalet från apelsinen och skär ut fruktköttet mellan varje hinna. Lägg skivorna och råsocker i en eller stekpanna och låt koka upp. När sockret smält och blandningen börjar koka samman något slår du på cointreau och tänder på så att blandningen flamberas. Tänk på att ta bort stekpannan från fläkten när du flamberar. Servering
Ställ glassen i kylen 1 timme innan serveringen så den hinner mjukna något. Lägg upp glassen på tallrikarna under tiden du flamberar apelsinerna. Lägg upp apelsinerna bredvid glassen och servera direkt med ett mandelflarn och en kvist citronmeliss.
I receptet nedan utgår jag från att du har en kladdkaka färdigbakad och redo, annars börjar du med att göra den och låta den svalna innan du ger dig på glassmeten
Cookie dough tror jag blir bättre med mandelmjöl faktiskt så ska testa det nästa gång. Blev lite sugen på att göra nåt roligt igår, så testade göra glass utan glassmaskinen ^^ Blev jättebra, säkert ännu bättre i glassmaskinen dock
Njut av din bananglass som den är eller med en god topping. Skiva bananer, frys in skivorna. Lägg de frysta bananskivorna i en matberedare och mixa tills konsistensen liknar glass
Äntligen har jag lyckats med ett super recept på en minst lika god glass. För att sedan få två delar i samma storlek så tryckte jag ut hälften i en form, med bakplåtspapper under så att jag kunde lyfta upp det sedan, sedan så la jag nytt bakplåtspapper och tryckte ut andra halvan
Jag har hört att lakritspulvret skall användas med försiktighet pga den starka smaken men jag tycker det är hur gott som helst och kan äta det som det är
2015-01-09 @ 18. 08 /. • Paleo /. • Paleo-recept /. Paleo - hemmagjord glass utan socker och mejerier. Att äta "vanlig" glass ingår ju inte i paleokosten då det innehåller socker och mjölk (oftast) och en massa annat
Glassen görs med hjälp av grädde och kondenserad mjölk och valfri smaksättning. Jag valde att klä min avlånga form med plastfolie med du kan hälla ner smeten direkt om du vill
6 -8 stycken beroende på form storlek 1,5-2 dl jordgubbar lite mixat med bitar i 2,5 dl kokosmjölk 2 msk chiafrön 0,5 dl valnötter går att hoppa över vid allergi 1 msk vaniljsocker/vaniljpulver
Men inget går upp mot dofterna en sovmorgon med att koka kaffe, rosta ett bröd, breda på smör och skivad ost och ett lager med en sötsyrlig marmelad med smak av apelsin, morot och en touch av vanilj
Denna slängde jag ihop i helgen med ett strålande resultat. Mixa en fryst banan med en mogen banan. Ringla detta över glassen och det kommer att stelnar och bli ljuvligt crunchy och så toppade jag med lite saltade solroskärnor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.