100 g smör, rumsvarmt 3,5 dl vetemjöl 0,5 tsk salt 3 msk vatten, iskallt 0,5-1 dl sylt. glasyr2 dl florsocker ca 3 tsk vatten ev strössel, till garnering
I söndags var ungarna uttråkade och jag var sugen på att baka något varpå jag kom att tänka på USA och deras klassiska Poptarts – en mördegskaka som är fylld med sylt och dekorerad med glasyr och strössel
pajdeg220 g osaltat smör, kallt 280 g vetemjöl [4,5 dl] 15 g strösocker [1 msk] 3 g salt [0,5 tsk] 75 g vatten, iskallt (0,75 dl) 1 ägg, till pensling 0,5 dl rörsocker, till gräddning
De poptarts som jag gjorde i onsdags uppskattades verkligen av barnen. Själv tyckte jag faktiskt inte att de var så smarriga då själva degen inte smakade så mycket
Bakade lite goda Cake pops till min sambos kalas i helgen, denna gång blev det citronsockerkaka med Lemoncurd som jag sedan doppade i vit choklad och Marabou Polkachoklad
Nu har jag invigt cake popsmaskinen, eller Popcake makern som den egentligen heter, och som jag beställde till kanonpris på Campadre för flera månader sen
vetemjöl (300 g). 1salt. 1vatten (200 g). 1olivolja. 1gula lökar. 1rökt skinka. 1lätt crème fraiche. 1riven ost, eller byt ut lite av osten mot skivor av Münsterost1
Här kommer i alla fall ett recept på cake pops som Alva hade önskat sig till sitt kalas. Du behöver klubbpinnar eller grillpinnar och strössel eller liknande att dekorera cake popsen med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.