Marockansklammgrytamed aprikoser Skriv utFörfattare. Vi som är vana med mat lagad i Sverige tycker kanske att det saknas lite salt i Marockansk mat, men då ska man komma ihåg att vi är bland de som saltar vår mat mest i världen
Hemma hos äter vi den i marockansk stil med bröd men den går lika bra att äta med ris eller bulgur. Smidigast är det att tillaga den med tryckkokare, använder du en vanlig kastrull tar det lite längre tid
Jag fortsätter laga rätter ur Marocko på ett fat och sist blev det en marockansklammgryta (som egentligen skulle vara med aprikoser och mandel, men i all hast glömdes det bort
I fredags firade vi min ena bror som fyllt år i veckan med en Marockansk köttgryta med granatäpple. Johan åkte på fiskehelg med grabbarna så jag och Oliver passade på att umgås bort mormor och morfar lite
Krydda rejält medspiskumminchermoula - marockansk kryddblandning som bl a innehåller just spiskummin, men man kan ändå behöva mer av de "typiska" taginekryddorna, som egentligen är fler än de här, men de här funkar bra för att ge den där typiska nordafrikanska smaken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.