11 cl
Amaretto (eller mandelsyrup för alkoholfritt)
180 g
strösocker (ca 1 dl)
12
kryddnejlikor
12
kryddpepparkorn
11 krm
muskotnöt
10,5 apelsin,
skalet
1 Till
en drink6 cl Egg nog bas 1 cl ingefärssockerlag 3 cl Remy Martin XO Cognac
1 Ingefärssockerlag1
dl råsaft från ingefära 1,5 dl strösocker
1 Egg
nog bas (ger ca 7 drinkar)3 äggulor (från stora ägg) 3 dl mjölk 1 dl grädde 1 cl Amaretto (eller mandelsyrup för alkoholfritt) 80 g strösocker (ca 1 dl) 2 kryddnejlikor 2 kryddpepparkorn 1 krm muskotnöt 0,5 apelsin, skaletIngefärssockerlag
Få ut råsaft från ingefära genom att köra ingefäran i en råsaftscentrifug. Blanda samman råsaften från ingefära med strösockret och kall rör tills dess att sockret har löst upp sig. Häll upp i en flaska och försvara den i kylen. Egg nog bas
Mixa samman äggulor, mjölk, grädde och mandellikör eller mandelsyrup. Gå försiktigt i med strösockret, mixa. Gå i med kryddorna (kryddnejlikor, kryddpeppar & muskotnöt). Värm under omrörning tills dess att blandning tjocknar något (ca 82°C) Häll sedan över allt i en bunke och ställ kallt alternativt i ett isbad. Lägg i zesten från apelsinen och låt svalna. Häll upp i en flaska och försvara den i kylen. Servering
Mät upp ingredienserna till drinken i en shaker med is och skaka drinken kall. Sila upp drinken i ett passande drinkglas över is. Garnera med en apelsinzest eller en torkad apelsinskiva. Servera och njut!
Nu har jag gjort Egg McMuffins. Egg McMuffins. Inte ett dugg svårt och sååå, jag säger då bara sååå mycket godare än McDonalds egna som ibland kan vara lite ”gummi-aktig” om ni provat
Iallafall, dagens brunch blev klassikern eggs Benedict – utan bröd dock. Idag är vår sista semesterdag för den här omgången så ville ha något riktigt gott till brunch
Eggs Benedict 4 personer 4 english muffins lite spenat, gärna färsk, hackad och stekt 8 bitar skinka 8 ägg, pocherade Hollandaisesås gräslök för garnering (Spenat finns inte med i klassiska Eggs Benedict, utan i Eggs Florentine
Djälvulsägg - Deviled Eggs - åt jag första gången när jag bodde i New York, där de är vanligast förekommande på fester, som plock- och mingelmat, eller vid högtider såsom jul och påsk
Idag är det den klassiska Eggs Benedict fast med tillskott av fräsch grön spenat som du får. Egentligen ska det ju vara english muffins till äkta Eggs Benedict, men det kan vara svårt att få tag på här i Sverige
I had egg whites at home and wanted to try to do my favorite pancakes with them. So if you have egg whites at home I recommend making these yummy pancakes
Deviled eggs, eller djävulska ägg, är ett vanligt inslag i USA till Halloween och andra högtider. I amerikanernas version, deviled eggs blandar man äggulan med majonnäs, lite senap och vinäger, och det blir hur gott som helst
Scotch eggs är ett måste när vi är i England. Och det blir alltid ett par scotch eggs. För att lyckas med scotch eggs så gäller det att få till en krispig friterad yta och ett genomkokt ”korvlager”
Devil’s eggs – ett snabbt och enkelt förslag till påskbordet. Devil’s eggs är kokta ägg där gulan blandas med majonäs och i det klassiska receptet så har man i paprika, chili och andra lite starkare kryddor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.