Egg nog XO
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 cl Egg nog bas
  • 11 cl ingefärssockerlag
  • 13 cl Remy Martin XO Cognac
  • 11 dl råsaft från ingefära
  • 11,5 dl strösocker
  • 13 äggulor (från stora ägg)
  • 13 dl mjölk
  • 11 dl grädde
  • 11 cl Amaretto (eller mandelsyrup för alkoholfritt)
  • 180 g strösocker (ca 1 dl)
  • 12 kryddnejlikor
  • 12 kryddpepparkorn
  • 11 krm muskotnöt
  • 10,5 apelsin, skalet
  • 1 Till en drink6 cl Egg nog bas 1 cl ingefärssockerlag 3 cl Remy Martin XO Cognac
  • 1 Ingefärssockerlag1 dl råsaft från ingefära 1,5 dl strösocker
  • 1 Egg nog bas (ger ca 7 drinkar)3 äggulor (från stora ägg) 3 dl mjölk 1 dl grädde 1 cl Amaretto (eller mandelsyrup för alkoholfritt) 80 g strösocker (ca 1 dl) 2 kryddnejlikor 2 kryddpepparkorn 1 krm muskotnöt 0,5 apelsin, skaletIngefärssockerlag
  • Få ut råsaft från ingefära genom att köra ingefäran i en råsaftscentrifug. Blanda samman råsaften från ingefära med strösockret och kall rör tills dess att sockret har löst upp sig. Häll upp i en flaska och försvara den i kylen. Egg nog bas
  • Mixa samman äggulor, mjölk, grädde och mandellikör eller mandelsyrup. Gå försiktigt i med strösockret, mixa. Gå i med kryddorna (kryddnejlikor, kryddpeppar & muskotnöt). Värm under omrörning tills dess att blandning tjocknar något (ca 82°C) Häll sedan över allt i en bunke och ställ kallt alternativt i ett isbad. Lägg i zesten från apelsinen och låt svalna. Häll upp i en flaska och försvara den i kylen. Servering
  • Mät upp ingredienserna till drinken i en shaker med is och skaka drinken kall. Sila upp drinken i ett passande drinkglas över is. Garnera med en apelsinzest eller en torkad apelsinskiva. Servera och njut!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.