I morse tog vi det bara lugnt, Elsa tittade lite på barnkanalen och Astrid låg och sov i min famn(så mysigt=), sen tog vi en härlig promenad och efter det tog vi tag i pepparkaksbaket med fokus på att få till ett pepparkakshus
Nu när semstern närmar sig och vi kommer att äta frukosttillsammans hela familjen på morgonen (nu brukar Oskar gå upp en timme före mig och Felicia) är det myisgt att ha hembakat frukostbrödoch de här tekakorna är supergoda att äta tillfrukost
Kaffe därtill. Den halva kravbananen och nyponmoset plussar på med ytterligare vitaminer och mineraler, så det här är faktiskt rena, rama hälsofrukosten
Då kommer vi till dagens frukost, pannkakor med hallon och vispad kokosgrädde. Sedan början av året har jag varit försiktig med mejerier och bara ätit det vid ett fåtal tillfällen med undantag av smör, men det säger kanske sig självt
Blanda vatten, socker och ättika tills sockret lösts upp. Skala och hacka äggen. Räkröran är väl tilltagen så det som inte får plats i skalet kan serveras i en skål bredvid, ifall någon vill ta lite extra av den goda räkröran
Jag gillar dessa lchf puffar även med yoghurt ochlite blåbär till. Ta ut från ugnen och med en pizzakniv skär degen till små brickor stora som vanliga havrepuffar
Resultatet blev väldigt gott och dessa kommer jag göra fler gånger, med dubbel sats så jag har färdiga mellis att ta med på språng eller en frukost som räcker till fler än två
ochlite sött till efterrätt. Kanske vi börjar bli lite mätta på grillat nu, har svårt att komma på nya varianter och kör mest på samma grillbit och grillspett
Skickar med lite bilder från det fina vädret och trädgården också. Tänkte att det passar bra så här i vår och sommartid när det oftast grillas väldigt mycket
Fyll med röran och låt gärna stå en liten stund. Hacka löken och äpplet fint och lägg i en skål, smula över fetaosten och rör ner cremefraichen, krydda
Tillsätt kokosnötmjöl och fiberhusk lite i taget. lite salt. Tillsätt vinäger och bikarbonat. Receptet har jag hittat hos min bloggvän Kjersti som har många smarriga recept och framförallt alla hennes bakrecept är glutenfria
men på fredag tror jag bestämt att vi går till Mumma och firar liteoch på lördag blir det kalas. Jag kan tycka att det blir en godare gratäng om du gratinerar den på lite lägre temperatur och då har den inne lite längre istället, ibland har annars vispgrädden en tendens att skikta sig lite
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.