Jag fyllde mina med chokladkräm (alltså vaniljkräm som blandats med smält choklad) och glaserade med en chokladkristyr bestående av vatten, citron, äggvita, florsocker och kakao
Underbart fin franskt bakverk, pâte à choux, hör hur fint det låter om man kan uttala det på rätt sätt förstås, fylld med len vaniljkräm, sikta med florsocker och ringlad choklad på toppen
Éclarier fyllda med vaniljkräm, hallonsylt, clementin och grädde, bjöd jag bland annat på till födelsedagsfikat vid helgens firande av min brors födelsedag
Fylls oftast med kaffecrème, vaniljcrème eller vispad grädde. Och toppas med choklad. Innan vi ens börjar sätta igång med receptgenomgång och beskriva pate à choux-degen bör vi gå igenom ett par redskap du måste ha för att lyckas
Mitt bidrag till Månadens sötsak med tema klassiker blir kakornas kaka – Eclair. En riktigt fin fransk caféklassiker med chokladfyllning och söt glasyr
Luftiga,lätta och sen med en chokladkräm som smälter i munnen. Dessa kan man göra avlånga om man så vill men ja valde och göra dem till små bollar,mer barnvänligt och lättare att äta men skulle nog bli finare om ja gjorde avlånga
Jag har blivit väldigt förtjust i mitt nya tyllset och igår provade jag att spritsa med den största tyllen som fanns i lådan när jag bakade eclairs med espressofyllning
Planen var att fylla de med vaniljkräm, grädde och täcka dem med choklad. Men i brist på mjölk och vaniljstång hoppade vi över vaniljkrämen och bakelserna fylldes med endast grädde och så öste vi på choklad på toppen
Dem är riktigt goda och frasiga med härlig glasscreme och chokladglasyr. GlasscremeDet är svårt med exakta mått med ta och blanda ner lite vaniljkräm åt gången i den vispade grädden till det att du har fått en luftig creme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.