Jag har skrivit om den förr mig jag gör det igen - chokladpajen. Exotisk kyckling med frukterPaj med chokladganache3 dl vetemjöl125 g smör2-3 msk kallt vattenChokladganache. 4 ägg och200 g strösocker3 msk crème fraîche3 msk ljus sirapPajskalet. Låt vila kallt, kavla ut och lägg i form och förgrädda i 225° i 10 min. 125 g smör. 2-3 msk kallt vatten. 200 g strösocker
Vispa upp nästan all grädde, spara 2 msk till gelatinet. Vispa äggula och florsocker fluffigt. Rör ner Mascarponeosten, tillsätt spriten och marsalavinet
jag köpte mig en glassmaskin. 2 hela ägg. 2 dl mjölk. 2 hela ägg. 2 dl mjölk. Jag älskar glass. och när suger sätter in kan jag till och med äta glass mitt i smäll-kalla-vintern
Som sagt mormor fyller 85 i morgon och jag fick en fråga om jag kunde tänka mig att baka något. 2 l havregryn4 dl socker2 msk vaniljsocker400g margarin4 st äggvitor3/4 dl kakaoSätt ugnen på 200C. Bred ut smeten på en bakpåltspappersklädd långpanna (ca 25 x 30 cm) och grädda mitt i ugnen ca 8 min. 150 g margarin eller smör2 ägg3 dl socker2 tsk vanillinsocker1 msk siktad kakao4 1/2 dl vetemjöl2 tsk bakpulver1 1/2 dl mjölkGlasyr. 75 g margarin eller smör2 msk kallt kaffe1 msk siktad kakao2 tsk vanillinsocker3 1/2 dl florsockerSmält fettet och låt det svalna. 2 l havregryn. 2 msk vaniljsocker. ca 25 x. 2 ägg
Jag gillar kontrasterna som mitt liv ibland bjuder mig på. För att nästa helg åka ut till en liten ö med ungefär 20 bofasta, yoga och meditera i 5 timmar om dagen, äta vegansk raw food och få tre muggar saltat citronvatten istället för frukost. 250 gram svamp. 2 vitlöksklyftor. 2 tummar färsk ingefära. 2 msk vinäger. 1 1/2 l vatten. 200 gram fast tofu. 200 gram edamamebönor. 250 gram svamp. 2 vitlöksklyftor 1 msk sambal badjak. 2 tummar färsk ingefära
Så vi pressar apelsiner för glatta livet här hemma och i dag till åt vi migas. 2 tortilla ( majs om ni har). 2 tomater. 2 tortilla ( majs om ni har). 2 tomater ½ lök
Varmrätten kom efter 2,5 timmar, personalen tog inte spontant dryckesbeställningar vid bordet en enda gång utan man fick själv be dem komma och sälja på oss mer alkohol. En helt vanlig söndagsgryta, 3-4 portioner/ 1 paket kycklinglever / 2-3 dl klyftade champinjoner / 0,5 lök / 0,5 pkt bacon / 0,5 tråg färsk haricot vertes i bitar / 3 dl grädde / 1 tsk timjan / stänk Worshestershiresås / 2 msk rom / salt&peppar / smör till stekning /Dela kycklinglevern i lagoma bitesizestycken. / 2-3 dl klyftade champinjoner. / 2 msk rom
Gillar ni stadiga frukostar så måste ni prova Migas. 12 hela stora ägg. 12 hela stora ägg. Jag åt något liknande i USA för många år sen och sprang nu på receptet på the pioneerwomans matblogg
Jag själv har också hunnit med att träna och trots att jag dragit ner lite på maten igen för att hålla formen till Fitnessfestivalen så känner jag mig riktigt pigg och stark i kroppen
Brukar ni titta på ”Halv åtta hos mig”. 200 g mörk choklad. 2 msk honung. 200 g vit choklad. 2,5 dl vispgrädde. 2 dl smetana (eller turkisk yoghurt). 200 g mörk choklad. 2 msk honung. 200 g vit choklad. 2,5 dl vispgrädde. 2 dl smetana (eller turkisk yoghurt)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.