Servera äppeltårtan med t ex vaniljglass. Ugn. 200 grader. Kläm fast ett bakplåtspapper över botten på en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter
Äppelvolanger1. Hyvla ett stort äpple runt med en mandolin. Ca 1-2 mm. Torka i ungen ca 30 minuter på 110 grader varmluft eller 130 under och över värme
Tredje advent och här kommer recept nummer 4 av höstens äppelbak. Min mans födelsedag och med alla äpplen jag fått från mormor blev det naturligt med äppeltema dagen till ära
Vispa ägg och socker pösigt. Rör i mjölet och det smälta smöret. Bred ut smeten i en rund form ca 27 cm. Bred sedan ut de rivna äpplena och strö på sockret
Den här äppeltårtan gjorde jag redan för en månad sedan men först nu får ni receptet. Men jag lovar, ni kommer älska den, så jag tycker verkligen ni ska ta och testa den här tårtan
Ugn 200°. Kavla ut smördegsplattorna en aning och tryck ihop kanterna så de får en liten kant. Pensla med uppvispat ägg, fördela och bred ut marmeladen
Blanda ingredienserna till mördegen och lägg kallt att vila i 1-2 timmar. Kavla ut degen ca 2 mm tunn och klä 10 st portionsformar, ca 6-8 cm i diameter
Rör margarinet och sockret pösigt, gärna med elvispens degkrokar, rör sedan i ägget. Blanda mjölet med vaniljsocker och bakpulver och vänd ner blandningen i äggpöset
I söndags firade vi våra kära farer, jag min och Marco sin. Som sig bör så fick de present och tårta. För er som inte mins, eller kanske inte läste vår blogg på den tiden, så var förra årets farsdagstårta inspirerad av Lina Lomelinos Cookies ‘n’ cream tårta, vår version, Cookies ‘n’ Dulce de Leche, gick inte av för hackor och är en tårta Hernan allt som oftast ber mig att göra igen
Wallonbullar med äppelfyllning75 g Jäst3,5 dl Mjölk2 st Ägg1050 g Vetemjöl150 g Vit sirap eller Strösocker250 g Smör17 g Bakpulver15 g SaltLös jästen i den kalla mjölken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.