125 g
smör 125 g mörk choklad 125 g florsocker, ca 2 1/2 dl 60 g vetemjöl, ca 1 rågad dl 1 1/2 ägg, rumstempererat 2 dl frysta hallon,
100 g
VIT CHOKLAD
125 g
smör 125 g vit choklad 125 g florsocker, ca 2 1/2 dl 60 g vetemjöl, ca 1 rågad dl 1 1/2 ägg, rumstempererat, ej kylskåpskallt finrivet skal av en tvättad citron
250 g
nougat
1 dl
nutella
7. Smält
nougaten i vattenbad tillsammans med nutellan, häll på när kakan har svalnat
Lite trötta är vi allt idag efter en härlig dag med bröllop. Dubbelkladdkaka och massor av kärlek. Här samsas en mörk och en vit kladdkaka i samma form
Smöra och mjöla en form (24cm i diameter) med avtagbar kant. Värm upp ugnen till 200 grader. Smält smöret i en kastrull, bryt ner mjölkchokladen i det smälta smöret och låt chokladen smälta
Koka upp grädden med honung och kardemummma. Klä en ugnsform, ca 25x35 cm, med bakplåtspapper. Vid mitt senaste frisörbesök snubblade jag över det här receptet i en av de många tidningarna jag bläddrade igenom
Den här är en i raden av alla kladdkakor som finns. Det som gör just den här speciell är kanske nougattäcket ovanpå och konsistensen som är kompakt men kladdig, alltså inte riktigt så lös som vanliga kladdkakor men endå kladdig
Denna chokladdröm är super god, krämig och kan ätas med gott samvete. Om jag säger att den här kladdkakan är fri från tillsatt socker och gluten - tror du på mig då
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med smöret. Det regnar som vanligt denna sommaren sp för att inte vaea helt sysslolös bakade jag en snabb kladdkaka aka LCHF
Hacka jordnötterna med en vass kniv. Vispa grädden och servera med den. Vispa till en ljus fluffig smet, ca 30 sekunder med elvisp på högsta hastighet. Rör ner chokladsmeten och blanda ihop till en jämn smet, ca 15 sekunder med elvisp på lägsta hastighet. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 6 minuter i 175°C
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.