Klassisk béarnaise är favoritsåsen för mig när det vankas en grillad eller stekt köttbit. Nu verkar det dessvärre bli allt vanligare att folk inte tål att äta all slags mat
Skär upp korvarna i mindre bitar, fräs dem i stekpanna i lite olja tills de fått lite färg, lägg i den hackade löken, riv ner vitlök och låt fräsa ihop
Sätt ugnen på 225°. Blanda olja, soja och dragon i en kastrull och koka försiktigt under 15 minuter. Sila bort dragonen och blanda oljan med pressad citron och salt
Dragonkryddade färsbiffar. VitkålsgratängVitkålshuvud ca ett halvtPhiladelphia ost (vitlök och örter) 4 - 5 mskGrädde 4 dlSalt 1 krmSvartpeppar, grovmalen ½ tskRiven ost ca 2 dlDragonkryddade färsbiffarKöttfärs 500 grÄgg 1 stGul lök 1 stTorkad dragon ca 2 mskSalt och peppar efter smakSmör att steka i Så här gör du
Dragonkryddad vitlökssås. Ibland på vardagarna för jag ett ryck och lagar något mer avancerat, tycker inte att det bara är på helgerna som maten ska få ta tid
Till helgen åker vi bort med ett gäng och vi ska fixa middag på lördagkväll. Det blir LCHF dillkött, på 10 kg kött, från min bok ‘LÄR DIG LEVA SOCKERFRITT’ – mitt favoritrecept i boken
Börja med att skiva champinjonerna (storleken är efter smak) och finhacka vitlöken. Bryn champinjonerna i ganska mycket smör i en stekpanna så att svampen drar åt sig smöret (det får mycket godare smak då) och innan allt smör försvunnit, tillsätt den hackade vitlöken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.