Servera med en god sallad. Skiva löken och stek den mjuk. Skala potatisen och koka dem i 5 minuter. Häll i ca 1 dl grädde och låt puttra ihop. 4 gula lökar. 500 - 600 g blandfärs. 3 - 4 dl matlagningsgrädde
Eller så kan man förstås köpa en köttkvarn ochmala själv, högrev är speciellt gott till färs. Äkta hamburgare, det är det många som kallar sitt malda kött som läggs mellan två bröd
Så är arbetsdagen över för den här gången och jag kan nöjt konstatera att jag bara har ett projekt på gång, just nu, som ska lämnas in nästa torsdag, alla andra är inlämnade
Mixa torra ingredienser till pajdegen i matberedare, tillsätt smör/ghee och ägg, kör till en pajdeg. Tryck ut degen i en pajform, picka botten och ställ in i kylen
Blanda i riset och stek med det en stund. Blanda i buljongtärningen. Bryn korv och lök litet tag. Häll över vattnet och det är färdigt när riset är klart
Blanda i risgrynsgröten, socker och vaniljsocker. Dags för en riktig klassiker. Jag hade risgrynsgröt över och ville dessutom testa Sojatoos vispbara risgrädde (hittade den på Goodstore på Söder i Stockholm)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.