Doppa donutsen i glasyren och garnera med strössel. Vispa det slätt med florsocker och mjölk. Ta ut rundlar, som är 8 cm i diameter, med mått. Fritera ett par donuts åt gången i ca 1 minut, tills de fått fin färg
Börja med att skala och riva äpplen på den grova sidan på rivjärnet. och när det bara är ett par minuter kvar så tillsätt natriumbensoaten som du rört ut i lite av äppelmoset
Jag har gjort äppelmos tidigare men denna gången ville jag testa att utesluta sockret, jag tog istället Icas sötströ, smaksatte med kanel och vaniljpulver
-) , lite har vi ätit med och det finns äpplen kvar ännu Receptet kommer från boken. Vi har ju ett äppelträd på tomten, tyvärr är många äpplen dåliga och bruna inuti, varför vet jag inte men jag lyckades i alla fall få ihop lite härligt god äppelmos
Stöt moset (eller mixa äppelmosetmed en stavmixer om du vill att ditt mos ska vara klumpfritt). Smaken är helt fantastisk men man bör tänka på att hållbarheten inte blir mer än en vecka eftersom socker annars fungerar fint som konserveringsmedel
Det är roligt att kombinera olika smaker, varför inte smaksätta smeten med någon god essens. Låt svalna och vält sedan ut donutsen, doppa i glasyr, choklad eller annat gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.