Donburi Poke Bowl
Hötorgshallens blogg
Hötorgshallens blogg
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 dl jasminris eller sushiris 200 g svarta bönor 1 vitlöksklyfta, finhackad 1 liten habanero, fint hackad 400 g tonfisk, en tonfisk som är grönlistad eller använd lax 1–2 msk japansk soja 1 msk teryikaisauce 3–4 droppar sesamolja ¼ noriblad (kan uteslutas) 50 g blandad finriven sallad 2 tsk rostade sesamfrön 60 g gari, inlagd ingefära 2 dl edamamebönor 40 g alfalfagroddar koriander 1 dl srirachamajonnäs (köp färdig eller blanda 2 msk srirachasås med 4 msk majonnäs) Instruktioner Koka riset enligt förpackningen. Värm de svarta bönorna och blanda med hackad vitlök och chili och salta lätt. Skär tonfisken i fina kuber och lägg i en skål. Blanda med soja, teryiakisås och sesamolja. Strimla noribladen fint. Lägg sallad i portionsskålar och lägg på riset. Lägg på den svarta bönröran och den marinerade tonfisken. Strö över strimlade noriblad och sesamfrön. Lägg på gari, edamamebönor och groddar. Garnera med koriander. Ringla över srirachamayo. 3.5.3226

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.