4 dl
jasminris eller sushiris 200 g svarta bönor 1 vitlöksklyfta, finhackad 1 liten habanero, fint hackad 400 g tonfisk, en tonfisk som är grönlistad eller använd lax 1–2 msk japansk soja 1 msk teryikaisauce 3–4 droppar sesamolja ¼ noriblad (kan uteslutas) 50 g blandad finriven sallad 2 tsk rostade sesamfrön 60 g gari, inlagd ingefära 2 dl edamamebönor 40 g alfalfagroddar koriander 1 dl srirachamajonnäs (köp färdig eller blanda 2 msk srirachasås med 4 msk majonnäs) Instruktioner Koka riset enligt förpackningen. Värm de svarta bönorna och blanda med hackad vitlök och chili och salta lätt. Skär tonfisken i fina kuber och lägg i en skål. Blanda med soja, teryiakisås och sesamolja. Strimla noribladen fint. Lägg sallad i portionsskålar och lägg på riset. Lägg på den svarta bönröran och den marinerade tonfisken. Strö över strimlade noriblad och sesamfrön. Lägg på gari, edamamebönor och groddar. Garnera med koriander. Ringla över srirachamayo. 3.5.3226
Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Tärna laxen. Riv ingefäran, finhacka chilipepparn och pressa saften ur limen, blanda sen ihop alla ingredienser till laxen i en skål och låt laxen marinera 10 min
– I samarbete med CocoVi – Poké bowls har väl ingen missat det senaste året. Både social medier och hälsocaféer har svämmat över av Poké bowls med färgglatt och nyttigt innehåll
Att äta sin lunch i en välkomponerad skål känns alltid fräscht. Möjligheterna till variation är oändliga, och idag blir proteinerna kyckling och kokt ägg
Som den sushifantast jag är tycker jag att poké bowl är den bästa uppfinningen på länge, nästan lika gott som vanlig sushi men hundra gånger snabbare och enklare att göra
En ny poké bowl till er. Det här är egentligen ett jag-måste-tömma-kylen-recept, så som ni förstår, kan ni fylla er poké bowl med era egna favoritingredienser - men jag måste säga att mina är den perfekta kombinationen av smak, crunch och färg
Trots sushiriset så är rätten (som för övrigt uttalas PokÉ bowl – inte poke ball) inte från Japan, utan från Hawaii, vilket förklarar inslaget av frukt och lite andra mer ickekonventionella ingredienser
Poke är en Hawaiiansk fisksallad med rå fisk (oftast tonfisk) som bas. Som regel serveras poke som en förrätt med bara fisk och grönsaker, men matigare varianter med ris är också vanligt
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Slår man upp dagstidningens helgbilaga så finns det recept på Poké Bowl. Oavsett vilket – här kommer ett recept på en mycket försvenskad Poké Bowl med ugnsstekt lax
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.